Κέρκυρα και Χίος γεμάτες για Πάσχα

Κέρκυρα και Χίος γεμάτες για Πάσχα Facebook Twitter
Ο ρουκετοπόλεμος μεταξύ των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγιάς της Ερυθιανής το βράδυ της Ανάστασης στο Βροντάδο της Χίου, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
1

Αρκετοί δημοφιλείς προορισμοί που παραδοσιακά παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση το Πάσχα, φέτος ίσως τελικά να χάσουν τα πρωτεία. Οι καιρικές συνθήκες και το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος πέφτει αρκετά νωρίς ημερολογιακά, επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τους επισκέπτες και τις κρατήσεις μέχρι στιγμής. Αρνητικά επηρεάζει για ακόμη μια χρονιά η οικονομική στενότητα, αλλά και η γενικότερη ανηυχία για την οικονομική αστάθεια καθώς η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω κρίσιμων διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, η Πάτμος φέτος είναι άνάμεσα στους προορισμούς που δεν θα έχουν τη συνήθη κίνηση του Πάσχα με τους ξενοδόχους να δηλώνουν πως το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο, αλλά να ελπίζουν στους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής. Σύμφωνα με τις δηλώσεις εκπροσώπου τους στο δελτίο, η βασική αιτία είναι η φετινή ημερομηνία του Πάσχα και ο καιρός - παράγοντες που δεν ευνοούν γενικά τις νησιωτικές περιοχές.

Ωστόσο η Κέρκυρα και η Χίος πλησιάζουν την πληρότητα σε ποσοστά σχεδόν 100%. Στη Χίο, και πιο συγκεκριμένα στις Βροντάδες, οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για πληρότητα που ξεπερνά το 95% και κρατήσεις που έχουν γίνει εδώ και ένα μήνα. Όπως σημειώνουν, η δημοσιότητα που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια το εντυπωσιακό έθιμο του ρουκετοπόλεμου έχει κάνει το νησί πόλο έλξης για πολλούς Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Μεγάλη αναμένεται φέτος να είναι και η προσέλευση στη Κέρκυρα για την οποία αναφέρεται πως έως τώρα υπάρχει πληρότητα 80 -85%. Οι ξενοδόχοι σημειώνουν πως οι κρατήσεις θα φτάσουν το 100% τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο.

Ευνοημένες από την ημερομηνία του Πάσχα και την αργοπορημένη άνοιξη, εμφανίζονται φέτος οι ηπειρωτικές περιοχές και προορισμοί όπως το Γαλαξίδι το οποίο δέκα μέρες πριν το Πάσχα έχει φτάσει σε ρεκόρ κρατήσεων στο 95%.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ