Κέρκυρα: ΕΔΕ για την προτεραιότητα εμβολιασμών - Αντικαθίσταται ο επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου υγείας

Κέρκυρα: ΕΔΕ για την προτεραιότητα εμβολιασμών - Αντικαθίσταται ο επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου υγείας Facebook Twitter
Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος
0

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αντικαθίσταται ο επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου υγείας Κέρκυρας μετά από καταγγελίες για παραβίαση της λίστας εμβολιασμών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης αντικαθίσταται άμεσα και δίνεται εντολή στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, έγιναν καταγγελίες σε βάρος του για τη χορήγηση της επιπλέον (έκτης) δόσης που προκύπτει από το εμβόλιο των pfizer-BioNTech σε πολίτη που δεν πληρούσε τα κριτήρια.

Η ΕΔΕ που ζητήθηκε θα διερευνήσει εάν είχε αναζητηθεί άτομο από τις ένοπλες Δυνάμεις ή από τα σώματα ασφαλείας, όπως έχει δοθεί εντολή να γίνεται όταν ακυρώνονται ραντεβού και υπάρχει κίνδυνος να «χαθεί» η δόση του εμβολίου.

Κατά πληροφορίες, ο Αλέξανδρος Γαρδικιώτης υποστήριξε πως δεν υπήρχε άλλο διαθέσιμο άτομο εκείνη την ημέρα και πως ο ίδιος κάλεσε τον πολίτη – ιδιοκτήτη τοπικού μέσου ενημέρωσης– καθώς γνώριζε την επιθυμία του να εμβολιαστεί.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ