Καθολική απεργία στη Μυτιλήνη - Κλειστοί όλοι οι δρόμοι κοντά στο σημείο που θα μιλήσει ο Τσίπρας

Καθολική απεργία στη Μυτιλήνη - Κλειστοί όλοι οι δρόμοι κοντά στο σημείο που θα μιλήσει ο Τσίπρας Facebook Twitter
Φωτογραφία από lesvospost.com
0

Καθολική είναι η συμμετοχή στην παλλεσβιακή απεργία, που κήρυξε το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου, τόσο στην πόλη όσο και στο υπόλοιπο νησί.

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι στη Μυτιλήνη που οδηγούν στο σημείο στο οποίο θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το απόγευμα στις 19:30.

Η κινητοποίηση γίνεται σήμερα μέρα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που διατηρούν ακόμα χαμηλό ποσοστό ως αντιστάθμισμα στις επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες προσφυγικές ροές.

Επίσης το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου διαμαρτύρεται «για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για τις 7.00 το απόγευμα, ώρα κατά την οποία έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής , το Συντονιστικό Όργανο καλεί σε συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποκλείοντας την πρόσβαση στη ΓΓ Αιγαίου από τα βόρεια, έχουν προγραμματίσει οι κάτοικοι των χωριών κοντά στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έχουν προγραμματίσει πορείες προς τη Γενική Γραμματεία.

Σε εξέλιξη οι ομιλίες των υπουργών στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου

«Οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τον τρόπο που διαχειριστήκαν το προσφυγικό ζήτημα πέτυχαν να δώσουν ένα τεράστιο μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη, ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του στο 14 Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη» ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δεν αρκεί απλά η αναγνώριση, αλλά πρέπει και ο καθένας από τη μεριά του, να προσπαθεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που μπορεί να προκύπτουν» πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος και συνέχισε:

«Ως υπουργείο Εργασίας προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να κάνουμε πιο ευέλικτο το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τον κοινωνικό τουρισμό για τα συγκεκριμένα νησιά με την αύξηση του χρόνου διαμονής και της επιδότησης με τη μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, πέρυσι υπήρξαν 1.218 συμμετοχές στο πρόγραμμα για τη Μυτιλήνη, από τις οποίες οι 1.045 ήταν συμμετοχές δεκαημέρου και στη Χίο 1.382 από τις οποίες 1.031 συμμετοχή δεκαημέρου. Αυτές τις μέρες θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και για τη νέα σεζόν η οποία θα είναι στην ίδια λογική».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ