Καταγγελίες για επιθέσεις αντιεμβολιαστών σε νοσοκομεία: «Λένε δολοφόνους γιατρούς που τρέχουν να σώσουν ασθενείς»

Καταγγελίες για επιθέσεις αντιεμβολιαστών σε νοσοκομεία: «Λένε δολοφόνους γιατρούς που τρέχουν να σώσουν ασθενείς» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Επιθέσεις εναντίον γιατρών εντός των νοσοκομείων από φανατικούς αντιεμβολιαστές, αλλά και αδιαφορεία από την πολιτεία και τις διοικήσεις νοσοκομείων κατήγγειλε ο Πάνος Παπανικολάου, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.


«Υπάρχουν αυτές οι ομάδες που δεν είναι καθόλου αυθόρμητες. Σε πολλές περιπτώσεις ήταν καθοδηγούμενες μέσω κοινωνικών δικτύων, σε επαφή με συγκεκριμένες ομάδες του ακροδεξιού χώρου», ανέφερε ο ίδιος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. 


Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε αδιαφορήσει στις εκκλήσεις που είχαν γίνει από τον Απρίλιο του 2021, χαρακτηρίζοντας «γραφικές» τις ομάδες αυτές. 

Όπως είπε ο κ. Παπανικολάου, αυτές οι επιθέσεις συνήθως γίνονται μέσα στη νύχτα όταν οι βάρδιες είναι υποστελεχωμένες και γιατροί και νοσηλευτές δίνουν αγώνα δρόμου μόνοι με δεκάδες ασθενείς. 


«Σε μια πτέρυγα με τριάντα ασθενείς, έναν γιατρό και μία νοσηλεύτρια, να έχει πάει ο κορεσμός του οξυγόνου στο 75% στον ασθενή, να τρέχουν να τον προλάβουν να τον διασωληνώσουν για να μην πεθάνει, και ταυτόχρονα να έρχονται οι περίεργοι σκούζοντας "γιατροί – δολοφόνοι μη διασωληνώσετε τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει κορωνοϊός».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ