ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Καρατομήθηκε ο Διοικητής του Β' Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής μετά το χάος στην Αθηνών-Λαμίας

Καρατομήθηκε ο Διοικητής του Β' Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής μετά το χάος στην Αθηνών-Λαμίας Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ eurokinissi
11

Καρατομήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διοικητής του Β' Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής μετά το χάος στην Αθηνών-Λαμίας.

Με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β' Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας. «Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται πως οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, ανέλαβαν να διερευνήσουν τα αίτια της χθεσινής, πολύωρης ταλαιπωρίας μετά το χθεσινό κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα.

Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου». 

Η «Νέα Οδός» εξέδωσε σήμερα νέα ανακοίνωση για τη χθεσινή τετράωρη διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, που προκάλεσε χάος στην κυκλοφορία των οχημάτων. Εκφράζοντας τη λύπη της για την ταλαιπωρία, η εταιρεία υποστηρίζει πως έλαβε «άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και ενεργοποίησε το σχετικό Σχέδιο Αποχιονισμού», προσθέτοντας πως, αφού έκλεισαν οι δρόμοι σε Αφίδνες και Θήβα, «σημαντικός αριθμός οδηγών αρνούνταν να προχωρήσει σε αναστροφή και ανέμενε εντολή τροχαίας για λήξη των εκτροπών. Σταδιακά σχηματίστηκαν ουρές στους σταθμούς διοδίων».

Ελλάδα
11

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ