Καπραβέλος: Να μη μπορούν να μπουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι

Καπραβέλος: Να μη μπορούν να μπουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Να μη μπορούν να μπουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι, πρότεινε ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο Mega πρότεινε να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο σε κάποιες κατηγορίες που έρχονται σε άμεση επικοινωνία με πολύ κόσμο.

«Να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, ούτε στα σούπερ μάρκετ, ούτε στα ΜΜΜ, πουθενά. Είναι σκληρό αλλά αυτή τη στιγμή, αν δεν θέλουμε να δούμε τους ανθρώπους στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, στους διαδρόμους. Δεν υπάρχει μαγική λύση» τόνισε.

Προειδοποίησε δε ότι «Θα γίνει επέκταση, θα γίνουν ολόκληρα νοσοκομεία Covid, σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων. Αυτό είναι ανήθικο. Τα άλλα νοσήματα δεν επέλεξαν τη νόσο τους, τους βρήκε», είπε ο κ. Καπραβέλος.

«Υπάρχουν άλλες ανάγκες. Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που κάποιοι δεν θέλουν να εκμεταλλευτούν το όπλο της επιστήμης η πολιτεία να νίπτει τα ς χείρας της» είπε μεταξύ άλλων

Επισήμανε ακόμα ότι «Δεν μπορούμε να προσφέρουμε την ίδια φροντίδα εκτός ΜΕΘ. Οι υγειονομικές ανάγκες αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δυνατότητες που έχει το σύστημα υγείας. Το φωνάζαμε από τον Αύγουστο, αυξήσαμε τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, βλέπαμε το κακό να έρχεται και είχαμε προειδοποιήσει για μία ακόμη φορά».

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, επισήμανε ότι τέσσερις εντατικολόγοι μετέβησαν στην πόλη από την Αθήνα για να βοηθήσουν.

«Ταυτόχρονα τρέχει και η προκήρυξη δέκα θέσεων για το Παπανικολάου, για εντατικολόγους. Στην προηγούμενη εφημερία έξι ασθενείς ήταν στα χειρουργεία και σε κοινούς θαλάμους διασωληνωμένοι με άμεσο μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους.

»Χθες καταφέραμε με μαραθώνιο αγώνα να τους βάλουμε σε ΜΕΘ. Προέχει να σωθούν ανθρώπινες ζωές» είπε χαρακτηριστικά ενώ επισήμανε ότι «η πραγματικότητα είναι αμείλικτη».

«Η πανδημία χάθηκε στην κοινότητα. Όσο και να αυξήσουμε τις δυνατότητες ενός συστήματος υγείας, κανένα σύστημα υγείας σε συνθήκες πανδημίας, ούτε της Γερμανίας, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το 50% των πολιτών να είναι ανεμβολίαστο», όπως αποκάλυψε.

«Αφού πιεζόμασταν το καλοκαίρι, όταν θα άνοιγαν τα σχολεία, θα επέστρεφαν οι εκδρομείς, θα άνοιγαν τα πανεπιστήμια, θα κρύωνε ο καιρός, θα υπήρχε συνωστισμός σε κλειστούς χώρους, τι περιμένατε με μία υπερμεταδοτική μετάλλαξη;» σημείωσε.

Τόνισε δε ότι «Δεν έχουμε το τείχος ανοσίας, και θέλουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα να είναι ανοιχτή, ενώ η πολιτεία δε θέλει να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών».

Μία είναι η λύση, είπε χαρακτηριστικά, «το να χρησιμοποιήσουμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να έχουμε ελεύθερη την ανθρώπινη δραστηριότητα. Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμό» σημείωσε.

Με πληροφορίες του Mega

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ