Καπραβέλος: Lockdown στους ανεμβολίαστους, κλειστά σχολεία και μάσκες παντού - Να πάρουμε άμεσα μέτρα

Αδεια Πανεπιστημίου Facebook Twitter
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI/αρχείου
0

Να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορωνοϊού ζητά ο Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλλος επισήμανε ότι χρειάζεται σκληρή γραμμή με αυστηροποίηση των μέτρων, με τον ίδιο να προτείνει ως λύση το κλείσιμο των σχολείων, μάσκες παντού και lockdown για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να προστατευτούν. «Η Βόρεια Ελλάδα έχει αυτή την τραγικότητα αυτή τη στιγμή. Θέλει άμεσα μέτρα να μην τιμωρήσουμε τους ανεμβολίαστους. Θα θρηνήσουμε πολλά θύματα», είπε.

«Η στρατηγική αυτή που επιλέχτηκε, δυστυχώς, διότι δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικότητα επιβάλλει στην έξαρση της πανδημίας μέτρα, άμεσα μέτρα», πρόσθεσε και πρότεινε: «Να σας πω τι θα έκανα, θα έκλεινα τα σχολεία 10 ημέρες, τα γήπεδα να μείνουν χωρίς θεατές, μάσκες παντού, lockdown για τους ανεμβολίαστους. Να κλειστούν στο σπίτι τους για να μπορέσουμε να τους προφυλάξουμε. Θέλει δραστικά μέτρα για να μην επιβεβαιωθεί ο κ. Τζανάκης, αυτό που λέει είναι αλήθεια πάμε για εκατόμβη νεκρών. Πρέπει να το αποτρέψουμε», πρότεινε ο κ. Καπραβέλος.

«Δεν μπορώ να δέχομαι στην εντατική συνέχεια να διασωληνώνουμε, να έρχονται 70 ασθενείς σε απελπιστική κατάσταση και εμείς να τρίβουμε τα χέρια μας και η πολιτεία να μετρά τις νεκροφόρες. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να συνεννοηθούν», επισήμανε.

«Δεν μπορώ να δεχθώ την υποκρισία της παγκόσμιας κοινότητας και των πλουσίων, οι μεταλλάξεις είναι αποτέλεσμα της διασποράς του ιού, όσο αφήνουμε τον ιό να διασπείρεται τόσο οι μεταλλάξεις θα είναι μπροστά μας», είπε σε άλλο σημείο.

«Χρειάζονται παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα»

Ο κ. Καπραβέλος περιέγραψε και τη ζοφερή πραγματικότητα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή των ασθενών. «Σκηνές πολέμου στα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.  Άνοιξε το «Γεννηματάς», έδωσε κι άλλες κλίνες Εντατικής για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τους ασθενείς που είναι εκτό ΜΕΘ για να τους προστατέψουμε, να προστατέψουμε τη ζωή τους», ανέφερε

«Ήρθαν γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα, ενισχυθήκαμε κι αυτό ήταν κάτι που μας ανακούφισε, κατά κάποιο τρόπο. Αλλά αυτό που μας ενοχλεί είναι ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί η πανδημία.  Οι εφημερίες είναι εφημερίες πολέμου, με πάρα πολλές εισαγωγές», συμπλήρωσε.

«Η Πολιτεία έχασε το στοίχημα. Η μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι αστεία μετάλλαξη, το κακό το βλέπαμε. Είχαμε, πάλι, έναν εφησυχασμό, τα μέτρα πάλι ήταν διστακτικά. Βλέπετε τώρα η αγωνία μας είναι θα περάσουμε τους 100 νεκρούς δεν θα τους περάσουμε. Χρειάζονται παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καπραβέλος.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά και τον πρωθυπουργό: Φώναξε «δικαιοσύνη» - Την απομάκρυνε η ασφάλεια

Ελλάδα / Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά: Φώναξε «δικαιοσύνη» για τα Τέμπη και απομακρύνθηκε από την ασφάλεια Μητσοτάκη

Η αδελφή των διδύμων Χρύσας και Θώμης που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όπου η φοιτήτρια σπουδάζει
NEWSROOM