Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έκρουσε για ακόμη μία φορά, ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

 

Ο κ. Καπραβέλος ανέδειξε για μία ακόμα φορά με γλαφυρό τρόπο τον Γολγοθά που ανεβαίνουν οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Μιλώντας στο Open, είπε χαρακτηριστικά πως «είχαμε μία μαρτυρική εφημερία με 62 εισαγωγές για κορωνοϊό κι ακόμη έρχονται ασθενείς...». Μάλιστα, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σημείωσε πως «σήμερα δεν κοιμηθήκαμε. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς, δεν έχουμε πού να νοσηλεύσουμε τους βαριά ασθενείς. Είναι κρίσιμη η κατάσταση του τρίτου κύματος της πανδημίας».

 

Ο κ. Καπραβέλος εξήρε την δουλειά που γίνεται με τους εμβολιασμούς, μιας και φαίνεται ότι αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, αφού «έχουμε περισσότερους νέους με κορωνοϊού, στους μεγαλύτερους έχει κάνει δουλειά το εμβόλιο».

 

Παρόλα αυτά, ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης  είπε ότι κάνουμε πισωγυρίσματα, καθώς «για δεύτερη φορά χάσαμε τον έλεγχο. Τα ανοίγματα πρέπει να γίνονται πιο προσεκτικά. Εν μέσω θυέλλης τρίτου κύματος πάμε για ανοίγματα» τόνισε, ενώ εμφανίστηκε κάθετος αυτή τη στιγμή σε άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα αν δεν πέσουν τα κρούσματα. «Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα η μετακίνηση από τη μία περιοχή στην άλλη μπορεί να προκαλέσει τέτοια έκρηξη που θα τη θυμόμαστε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς», ανέφερε.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr