Καλλυντικά: Σταματάει η πώλησή τους στα σούπερ μάρκετ

«Φρένο» στην πώληση καλλυντικών από τα σούπερ μάρκετ Facebook Twitter
pixabay
0

Στην απαγόρευση πώλησης καλλυντικών στα σούπερ μάρκετ στις «κόκκινες περιοχές», προχώρησε η κυβέρνηση, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 20ής Φεβρουαρίου, και που επαναβεβαιώθηκε με νέο ΦΕΚ στις 6 Μαρτίου.

Οι καταναλωτές δεν μπορούν να αγοράζουν από σημεία ευρείας διανομής όπως είναι τα σούπερ μάρκετ, καλλυντικά προϊόντα όπως αρώματα, κρέμες προσώπου, είδη μακιγιάζ αλλά και αντηλιακά.

Η συγκεκριμένη εξαίρεση έρχεται μετά από επιστολή- διαμαρτυρίας μεγάλων αλυσίδων καλλυντικών. Συγκεκριμένα, η τελευταία ΚΥΑ αναφέρει ότι απαγορεύεται από τα σούπερ μάρκετ στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου το λιανικό εμπόριο αρωμάτων (ΚΑΔ 47.75.76.02) και λιανικό εμπόριο παρασκευασμάτων ομορφιάς, μακιγιάζ, φροντίδας του δέρματος (συμπεριλαμβάνονται και τα αντηλιακά) που δεν καταχωρούνται αλλού (π.δ.κ.α. 47.75.76.12).

Τα εν λόγω προϊόντα μπορούν να διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ μόνο μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι αλυσίδες και τα καταστήματα πώλησης καλλυντικών, αλλά και τα κομμωτήρια και τα στούντιο αισθητικής και περιποίησης διαμαρτύρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των lockdown, και δεν επιθυμούν να «παγιωθεί η κατανάλωση των προϊόντων τους από τα σούπερ μάρκετ».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στη Λάρισα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα

Ελλάδα / Φωτιά τώρα στη Λάρισα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης

«Η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, καθώς ο αέρας σπρώχνει με ταχύτητα τις φλόγες με κατεύθυνση προς τη Ροδιά Τυρνάβου», μεταδίδει τοπικό μέσο ενημέρωσης
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΙΚΗ

Ελλάδα / Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: «Ανεβαίναμε και εμείς στο παιχνίδι» - Τι είπαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη

Όσα ισχυρίστηκαν ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, η σύζυγός του, ο χειριστής του παιχνιδιού «crazy dance» και ο μηχανικός που ανέλαβε τον έλεγχό του
THE LIFO TEAM
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Ελλάδα / Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Μαζική έξοδος των εκδρομέων - Κίνηση σε λιμάνια, έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ

Την τιμητική τους έχουν φέτος και τα τρία μέγαλα λιμάνια της Αττικής, καθώς και οι δύο σταθμοί ΚΤΕΛ με την κίνηση φέτος να παρουσιάζει αύξηση 5% σε σύγκριση με πέρυσι
THE LIFO TEAM