Κακοποίηση σε ορφανοτροφείο: Στο Παίδων προσωρινά τα παιδιά με «τρομερά σημάδια παραμέλησης»

Κακοποίηση σε ορφανοτροφείο: Στο Παίδων προσωρινά τα παδιά - «Φέρουν τρομερά σημάδια παραμέλησης» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Το νοσοκομείο Παίδων όπου βρίσκονται προσωρινά τα πέντε ανήλικα παιδιά που κακοποιήθηκαν παρουσία εργαζομένων ορφανοτροφείου, επισκέφτηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το απόγευμα της Δευτέρας. 

Μετά τις αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας, η Δόμνα Μιχαηλίδου έκανε λόγο για «εμφανή σημάδια παραμέλησης». 

Η αστυνομία παίρνει καταθέσεις από την παραμονή των Χριστουγέννων και, όπως είπε η υπουργός, τα δύο από τα παιδιά είναι υπερκινητικά και εμφανίζουν μια ήπια νοητική στέρηση. «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως το ένα παιδάκι είχε μαυρισμένο μάτι- δεν ξέρω καν πότε συνέβη αυτό και πρέπει να το ψάξουμε» δήλωσε στον ιστότοπο iefimerida. Tο μικρότερο από τα παιδιά έχει τρομερά σημάδια παραμέλησης στα δόντια του. Τα παιδιά παραμένουν ξυπόλυτα και «ο λόγος δεν είναι πως δεν έχουν παντόφλες» αλλά όπως επισήμαναν οι νοσηλεύτριες, τα παιδιά φαίνεται να έχουν μάθει σε «διαφορετικό πλαίσιο», που σημαίνει πως στη δομή που φιλοξενούνται κυκλοφορούσαν ξυπόλυτα. 

Ακόμα και αν δεν είσαι ειδικός μόλις δεις αυτά τα ανήλικα παιδιά καταλαβαίνεις αμέσως τα έντονα σημάδια παραμέλησης τους» αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο ορφανοτροφείο έχουν απομακρυνθεί από τις βιολογικές οικογένειες τους, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. 

Υπενθυμίζεται πως την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας η κα Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά από καταγγελία πρώην εργαζομένης. «Οι γυναίκες που δουλεύουν στον φορέα αυτό, ασκούσαν σωματική βία στα συγκεκριμένα παιδιά. Μάλιστα, υπήρχε αποθήκη τιμωρητήριο, τα οποία πήγαιναν εκεί όταν έκαναν κάτι. Και ακόμα, εξίσου αν όχι περισσότερο σοκαριστικό… υπήρχαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών, μεταξύ αγοριών στην ηλικία των 7 με 11, σεξουαλικές σχέσεις μπροστά σε εργαζομένους», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μιχαηλίδου. 


Αποκάλυψε, δε, ότι και η διεύθυνση γνώριζε για το τι συνέβαινε εντός του ορφανοτροφείου, παραμένοντας άπραγη. 
 

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης ενώ αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο η κατάθεση των παιδιών στη ΓΑΔΑ όσο και η ψυχιατρική εξέταση. 

Η εισαγγελέας θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον των παιδιών μόλις παραλάβει τις εκθέσεις ΓΑΔΑ και γιατρών. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

«Το να κατηγορείται κάποιος ότι έκανε μία πρόταση για να συνευρεθεί με κάποιον άλλον ενήλικα, δεν νομίζω πια ότι είναι και το πιο σοβαρό πράγμα στον κόσμο» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
Αγρότες:

Ελλάδα / Αγρότες: Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες οδούς - Τι αποφάσισαν για τις γιορτές

Μετά το τέλος της χθεσινής πανελλαδικής σύσκεψης στις Σέρρες, οι αγρότες της χώρας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση της κυβέρνησης για συνάντηση
THE LIFO TEAM