Δριμύ ψύχος και πολικές θερμοκρασίες έφερε η κακοκαιρία «Λέανδρος» στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με το meteo.

 

O υδράργυρος έπεσε κάτω από τους -19 βαθμούς Κελσίου με τις ελάχιστες θερμοκρασίες του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr να καταγράφονται στο Μεσόβουνο Κοζάνης και την κοιλάδα Κοζάνης με -19,3 βαθμούς Κελσίου.

 

Πολικές θερμοκρασίες και στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης, όπου ο υδράργυρος έδειξε -17,6, στο Νευροκόπι με -15,7 και στη Φλώρινα με - 15,5 βαθμούς Κελσίου.

 

Στους -15,3 βαθμους Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία στο Βαρικό Φλώρινας, στους -14,8 στη Βλάστη Κοζάνης και στους -14,7 στην Πτολεμαΐδα.

 

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στους -19,3 βαθμούς Κελσίου η χαμηλότερη θερμοκρασία σήμερα
Πολικές θερμοκρασίες σήμερα (meteo)

 

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη και τελευταία φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» ενώ σε αρκετά τμήματα της χώρας έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

 

Από τις νυκτερινές ώρες και έως το ξημέρωμα, πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν, όπως αναμενόταν, σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου με μεγάλα ύψη χιονιού να αναφέρονται στην Τρίπολη. Αντίστοιχη η εικόνα αυτή την ώρα και στην Κρήτη, όπου έχει μεταφερθεί το βαρομετρικό χαμηλό.

 

Νωρίτερα, περίπου στις 12 μ.μ. οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες εντοπίζονταν σε:

-14°C στο Καϊμακσταλάν στο Χιονοδρομικό κέντρο

-12°C στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας

-11°C στο Ανήλιο Μετσόβου και στον Παρνασσό

-10 °C στο χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι, στο Νευροκόπι

-7°C στη Φλώρινα, την Βλάστη Κοζάνης και τον Μπλέσιβο στο Μαίναλο, στο Περτούλι, στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης και στην Κλεισούρα Καστοριάς.

Στο -5°C η θερμοκρασία στην Πάρνηθα.

 

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι βροχές και οι καταιγίδες στα νότια νησιωτικά και παράκτια τμήματα και στην Κρήτη και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής και νότια χώρας, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων των νομών Αττικής και Βοιωτίας, θα συνεχιστούν έως αργά το απόγευμα μειούμενες σε ένταση και έκταση.

 

Με πληροφορείς του meteo