Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στους -14 βαθμούς η θερμοκρασία στο Καϊμακτσαλάν, -12 στη Βασιλίτσα

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στους -14 βαθμούς η θερμοκρασία στο Καϊμακτσαλάν, -12 στη Βασιλίτσα Facebook Twitter
Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Λέανδρος» - Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αυτή την ώρα σε όλη τη χώρα (Eurokinissi)
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ήδη από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας η τρίτη και τελευταία φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος».

Αυτή την ώρα το βαρομετρικό χαμηλό εντοπίζεται στην Κρήτη. Ωστόσο, από τις νυκτερινές ώρες και έως το ξημέρωμα, πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν, όπως αναμενόταν, σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου με μεγάλα ύψη χιονιού να αναφέρονται στην Τρίπολη.

Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες αυτή την ώρα εντοπίζονται:

-14°C στο Καϊμακτσαλάν στο Χιονοδρομικό κέντρο

 -12°C στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας

-11°C στο Ανήλιο Μετσόβου και στον Παρνασσό

-10 °C στο χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι, στο Νευροκόπι

-7°C στη Φλώρινα, την Βλάστη Κοζάνης και τον Μπλέσιβο στο Μαίναλο, στο Περτούλι, στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης και στην Κλεισούρα Καστοριάς.

Στο -5°C αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι βροχές και οι καταιγίδες στα νότια νησιωτικά και παράκτια τμήματα και στην Κρήτη και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής και νότια χώρας, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων των νομών Αττικής και Βοιωτίας, θα συνεχιστούν έως αργά το απόγευμα μειούμενες σε ένταση και έκταση.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και τα φαινόμενα που αναμένεται να το συνοδεύσουν (βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις) κατά  τα τρίωρα 11:00-14:00 και 14:00-17:00 της Δευτέρας 18/01.

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στους -14 βαθμούς η θερμοκρασία στο Καϊμακτσαλάν, -12 στη Βασιλίτσα Facebook Twitter
meteo
Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στους -14 βαθμούς η θερμοκρασία στο Καϊμακτσαλάν, -12 στη Βασιλίτσα Facebook Twitter
meteo

Μέχρι την Τρίτη θα διατηρηθεί ο παγετός που επικρατεί ενώ σε κάποιες περιοχές της Μακεδονίας θα είναι κατά τόπους ολικός, δηλαδή οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπερνούν τους μηδέν βαθμούς Κελσίου σε όλη τη διάρκεια της μέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι στη Χαλκιδική θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, κατά διαστήματα πυκνές, μέχρι αργά σήμερα το απόγευμα.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά στους πολίτες ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Μπάμπης Στεργιάδης καθώς, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι θερμοκρασίες σήμερα είναι πολύ χαμηλές, παρά την ηλιοφάνεια, ενώ ο υδράργυρος έχει φτάσει τους -12 βαθμούς στην Αρναία και τους -15 σε ορισμένες περιοχές του Κιλκίς.

Στα λευκά έχει «ντυθεί» από το πρωί το Οροπέδιο του Ομαλού στα Χανιά καθώς το χιόνι έχει καλύψει την περιοχή. Τα πρώτα χιόνια «έπεσαν» ακόμα στην περιοχή του Έλους και των Εννιά Χωριών σε υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών της ορεινής ενδοχώρας του δήμου Πλατανιά με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών.

Mε πληροφορίες των meteo/ΕΜΥ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ