Καιρός - Τσατραφύλλιας: «Βίαιη μεταβολή και επιδείνωση εξπρές για 30 ώρες»

Καιρός -Τσατραφύλλιας: «Βίαιη μεταβολή και επιδείνωση εξπρές για 30 ώρες» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου / Unsplash
0

Για «βίαιη μεταβολή» του σκηνικού του καιρού, κάνει λόγο στην τελευταία πρόγνωση του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, προειδοποιώντας για ισχυρά φαινόμενα τις επόμενες 30 ώρες στη χώρα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος σε νέα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, παραθέτει χάρτες με την πορεία των φαινομένων της κακοκαιρίας «εξπρές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που πρόκειται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας, από το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως εξηγεί ο κ. Τσατραφύλλιας, αρκετές περιοχές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας και αναμένουν αρκετά φαινόμενα, όπως έντονη κεραυνική δραστηριότητα, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι, μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου. 

Την ίδια ώρα μέχρι και τη Δευτέρα, επισημαίνει πως η θερμοκρασία θα είναι 5 - 6 βαθμούς κάτω, από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για τη νέα κακοκαιρία

«Επιδείνωση εξπρές θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, καταιγίδες με ραγδαιότητα, ,ισχυροί άνεμοι (μπουρίνια) αλλά και χαλάζι. Στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας για τα παραπάνω φαινόμενα είναι :

  • Παρασκευή :το διάστημα (12.00-19.00) : η βόρεια Ελλάδα ,κυρίως η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Καβάλα και η Θεσσαλία.
  • Σάββατο : Από το πρωί 8.00-11.00 : Χαλκιδική, Σποράδες, Θερμαϊκός ,οι παράκτιες περιοχές της Ημαθίας και της Πιερίας, Μαγνησία και βόρεια Εύβοια. Από το μεσημέρι 12.00-20.00 :Στερεά (κυρίως Φωκίδα, Βοιωτία δυτική και βορειοδυτική Αττική) και Πελοπόννησο, ( κυρίως Κορινθία, Αργολίδα και οι παράκτιες περιοχές της Αρκαδίας και της Λακωνίας.

Μέχρι και τη Δευτέρα πτώση θερμοκρασίας 5-6 βαθμούς».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM