Καιρός: Μέχρι πότε θα διαρκέσει το νέο κύμα καύσωνα - Έρχονται 40άρια στην Αττική

Καιρός: Μέχρι πότε θα διαρκέσει το νέο κύμα καύσωνα - Έρχονται 40άρια στην Αττική Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να κρατήσει το νέο κύμα καύσωνα που σαρώνει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Ο καύσωνας «επελαύνει» σε αρκετές περιοχές οι οποίες πλήττονται από κύμα ζέστης τις τελευταίες ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή στην Αττική. Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, οι θερμοκρασίες αυτές τις μέρες είναι 6-8 βαθμούς Κελσίου, πάνω από τα κανονικά επίπεδα για τον Ιούλιο.

Παράλληλα, σημειώνει πως οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα μέχρι και τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας. Αναλυτικότερα, οι βόρειοι άνεμοι που θα πνέουν στο Αιγαίο θα δίνουν μία ανάσα δροσιάς  στα νησιά, χωρίς όμως να επηρεάζουν την Αττική, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Το μελτέμι θα «επισκεφθεί» την  Αθήνα από τη Δευτέρα και μετά, ενώ στην δυτική Ελλάδα δεν θα φυσάει καθόλου. Αποτέλεσμα η θερμοκρασία να επιμείνει σε υψηλά επίπεδα στους 40-41 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και στους 42 την Κυριακή και την Δευτέρα.

Τέλος, καταλήγει τονίζοντας πως αυτό το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει για περίπου δυο εβδομάδες, μέχρι τις 24 με 25 Ιουλίου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM