Ηράκλειο: Θρήνος στην κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους- Η επιστολή των γονιών προς τα ΜΜΕ

Ηράκλειο: Θρήνος στην κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους- Η επιστολή των γονιών προς τα ΜΜΕ Facebook Twitter
Πηγή φωτό: neakriti.gr
4

Κηδεύθηκε το απόγευμα στη Σητεία, μέσα σε κλίμα οδύνης, το μόλις 5,5 μηνών βρέφος, το οποίο έχασε τη ζωή του μετά από καυγά των γονιών του την περασμένη Πέμπτη. Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της Σητείας είπαν το τελευταίο αντίο στον μικρό Άγγελο και ακολούθησε η ταφή του στο δημοτικό κοιμητήριο της πόλης.

Εν τω μεταξύ, με επιστολή της προς τα ΜΜΕ, η δικηγόρος Μαρία Παπαβασιλείου, συνήγορος του κατηγορούμενου πατέρα του βρέφους, απευθύνει θερμή παράκληση εκ μέρους του εντολέα της, της συντρόφου του και της ίδιας να σεβαστούν την τραγωδία που ζουν, «ενημερώνοντας αντικειμενικά το κοινό (ακροατές, τηλεθεατές κ.λπ.) χωρίς αυτοσχεδιασμούς, παραπληροφόρηση και εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου προς όφελος των ΜΜΕ, χάριν της προβολής προσώπων, της θεαματικότητας εκπομπών και ακροάσεων, που τελικά δεν συνεισφέρουν στην αντικειμενική ενημέρωση», όπως σημειώνει.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Αξιότιμες κυρίες και κύριοι δημοσιογράφοι, ο εντολέας μου, η σύντροφός του και οι οικογένειές τους, στις 18-01-2017 υπέστησαν οδυνηρό πλήγμα στη ζωή τους, αφού έχασαν το μόλις 6 μηνών βρέφος τους. Ως να μην έφθανε ο πόνος τους, έπρεπε να βρουν το κουράγιο να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες που είχαν αποδοθεί στον εντολέα μου και ο οποίος, ήδη, από το βράδυ της 18-01-2017 είχε συλληφθεί στο Νοσοκομείο Σητείας, όπου είχαν μεταφέρει το παιδί τους και είχε προσαχθεί στο ΑΤ Σητείας, όπου και είχε κρατηθεί αρχικά.

Η κ. ανακρίτρια Λασιθίου, με τη σύμφωνη γνώμη και της κ. εισαγγελέως Λασιθίου, μετά την απολογία του κατηγορουμένου, έχοντας μελετήσει τη δικογραφία που είχε σχηματισθεί σε βάρος του από το ΑΤ Σητείας, και συνεκτιμώντας ορθά τα στοιχεία της δικογραφίας και τις καταθέσεις όλων, εφαρμόζοντας αυστηρά τον νόμο, επέβαλαν τους παρακάτω περιοριστικούς όρους σε βάρος του:


- Κατάθεση εγγυοδοσίας ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000 ευρώ) μέχρι την 3-02-2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12η μεσημβρινή.


- Απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.


Κατά την απολογία του, ο εντολέας μου υπεβλήθη από την κ. ανακρίτρια σε έλεγχο και εξέταση των πραγματικών περιστατικών και γενικά όσων επικαλέστηκε ο ίδιος και απέδειξε με μάρτυρες και έγγραφα, ενώ εκτιμήθηκε το έγγραφο της κ. ιατροδικαστού της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο απεστάλη σήμερα 23-01-2017 προς διευκόλυνση του έργου της ανακριτικής Αρχής από το οποίο αποδεικνύεται ότι:


α) "Ιατροδικαστικά το βρέφος δεν παρουσίαζε σημεία παραμέλησης ή κακοποίησης" και


β) "ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, η δε συνολική εικόνα των κακώσεων της κεφαλής είναι συμβατή με μία και μόνο πλήξη βρεγματικά δεξιά".


Τόσο η κ. ανακρίτρια, όσο και η κ. εισαγγελέας, με τις γνώσεις, την εμπειρία και την ορθή κρίση τους με την παραπάνω διάταξη, του επέβαλαν τους παραπάνω περιοριστικούς όρους, συνεκτιμώντας το αποδεικτικό υλικό της προανάκρισης και της ανάκρισης και εφαρμόζοντας αυστηρά τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.


Θερμή παράκληση εκ μέρους του εντολέα μου, της συντρόφου του και εμένα προσωπικά, να σεβαστείτε την τραγωδία που ζουν, ενημερώνοντας αντικειμενικά το κοινό (ακροατές, τηλεθεατές κ.λπ.) χωρίς αυτοσχεδιασμούς, παραπληροφόρηση και εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου προς όφελος των ΜΜΕ, χάριν της προβολής προσώπων, της θεαματικότητας εκπομπών και ακροάσεων, που τελικά δεν συνεισφέρουν στην αντικειμενική ενημέρωση.


Με εκτίμηση
Η συνήγορος του κατηγορουμένου
Μαρία Παπαβασιλείου
Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Λασιθίου».

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ