Μηχανήματα πώλησης μασκών τοποθετήθηκαν στο Ηράκλειο, κοντά στις στάσεις του ΚΤΕΛ, τις τελευταίες ημέρες.

 

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, Καλλέργος Βουλγαράκης, εξήγησε στο Ράδιο Κρήτη ότι ένας επιχειρηματίας πρότεινε στη διοίκηση να τοποθετήσει μηχανήματα κοντά σε στάσεις του ΚΤΕΛ, προκειμένου να μπορούν οι επιβάτες να προμηθεύονται την απαραίτητη μάσκα, πριν από την επιβίβαση στο λεωφορείο.

 

Ηράκλειο: Μηχανήματα πώλησης μασκών, κοντά σε στάσεις του ΚΤΕΛ
Πηγή φωτό cretalive

 

Ήδη τέτοια μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί σε 10 σημεία στο Ηράκλειο. Η μάσκα κοστίζει 2 ευρώ και βγαίνει από το μηχάνημα σε μπαλάκι, έτοιμη για χρήση. Από σήμερα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και τα ταξίδια προς την Κρήτη. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους επιβάτες σε πλοία, αεροπλάνα, λεωφορεία και τρένα.

Σε πρόσφατη αμερικανική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα σταγονίδια σάλιου μέσω της ομιλίας μπορεί να παραμείνουν στον αέρα για περισσότερα από δέκα λεπτά, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού. Στο πείραμα που έκαναν οι ερευνητές, διαπίστωσαν ότι τα σταγονίδια παρέμειναν στον αέρα για σχεδόν 12 λεπτά, ευρήματα που επιβεβαιώνουν εκ νέου τα επιχειρήματα υπέρ της χρήσης μάσκας.

Με πληροφορίες από ekriti