Για μία λύση που «φέρνει τη γαλήνη» έκανε λόγο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναφερόμενος στο προβληματισμό που υπήρξε με το ζήτημα της προσέλευσης των πιστών στις εκκλησίες, λόγω της πανδημίας.

 

Ερωτηθείς σχετικά, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε κατανόηση και «πως με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση».

 

«Θα είχε μάλιστα λυθεί το θέμα πολύ πιο νωρίς, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που 'κολλάνε' και μεγαλοποιούν κάποια πράγματα. Ευτυχώς ο πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση που φέρνει τη γαλήνη. Θα συμμετάσχουμε στις εκκλησιαστικές Ακολουθίες με προσοχή και εφαρμογή των μέτρων, ώστε να περάσει και αυτή η δυσκολία και ελπίζουμε ότι μπαίνουμε σε ένα καινούργιο χρόνο που δεν θα έχει τόσα προβλήματα», απάντησε συγκεκριμένα.

 

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα κατά την περίοδο των εορτών αναφέρεται ότι «τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής» θα πραγματοποιείται «αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων».

 

Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής την 25/12/2020, την 1/1/2021 και την 6/1/2021 με την παρουσία φυσικών προσώπων, τηρουμένης της μέγιστης αναλογίας ενός ατόμου ανά 15 τμ και με μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων τα 25 φυσικά πρόσωπα, εξαιρουμένων των Μητροπολιτικών Ναών στους οποίους ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται στα 50 πρόσωπα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr