Το βίντεο με την τυφλή μαθήτρια που χάρη στις συμμαθήτριές της πέρασε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, συγκίνησε όλη την Ελλάδα και τώρα κάποιοι αποφάσισαν πως θέλουν να τη βοηθήσουν.

 

Η μικρή Γκλόρια, ζει στις Ράχες Φθιώτιδας και πριν από μερικές εβδομάδες, κρατώντας τις φίλες της από το χέρι, καταχειροκροτήθηκε όπως όλα τα παιδιά. 

 

Το βίντεο συγκέντρωσε χιλιάδες views και δημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες.

 

 

 

Η μικρή Γκλόρια δεν γεννήθηκε τυφλή, αλλά εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε, έχασε το φως της. Όμως τώρα οι συνάνθρωποί της αποφάσισαν πως θα πρέπει να συνδράμουν πιο αποφασιστικά.

 

Ο Γιώργος Φλώρος, πρόεδρος του διαδραστικού συλλόγου Ραχών Αλόπη, εξηγεί στο LIFO.gr πως μετά την πρώτη γνωμάτευση των γιατρών, που δήλωσαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι, ο γονείς της μικρής δεν είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν άλλα πιο εξελιγμένα και πιο ακριβά ιατρικά κέντρα.

 

Ο Σύλλογος αποφάσισε να δράσει και έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που θα προσφέρουν στη μικρή μια επαναξιολόγηση της κλινικής κατάστασής της και πιθανόν μια θεραπεία.

 

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε, αλλά η κινητοποίηση ξεκινά από τώρα.

 

Η ανακοίνωση για την μικρή Γκλόρια:

 

Πρωτοβουλία του Συλλόγου για ιατρική αποκατάσταση μαθήτριας με πλήρη αδυναμία όρασης

 

Προσφάτως έγινε ευρέως γνωστό, μέσω σχετικών δημοσιευμάτων με εικόνες από την παρέλαση στις Ράχες του δήμου Στυλίδας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, πως στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας φοιτεί ένα κοριτσάκι με πλήρη αδυναμία όρασης, συνέπεια βαρύτερης πάθησης.

 

Με αξιέπαινη προσπάθεια των γονέων, των συμμαθητών, της διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού του Δημοτικού Σχολείου η φοίτηση και κατ' επέκταση η ένταξη της μικρής Γκλόρια στην καθημερινότητα, παρόλες τις δεδομένες δυσχέρειες, εξελίσσεται ικανοποιητικά.

 

Ο Σύλλογός μας, με την σύμφωνη γνώμη των γονέων, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την συνολική επαναξιολόγηση της κλινικής κατάστασης του παιδιού και την μέριμνα για την όποια ιατρική θεραπεία συστηθεί, προκειμένου να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα βελτίωσης της υγείας του παιδιού.

 

Στο παραπάνω πλαίσιο κάνουμε έκκληση για την οικονομική συνεισφορά οποιουδήποτε φορέα, ιδρύματος, εταιρείας ή/και μεμονωμένου προσώπου προκειμένου να καταστεί εφικτή η συγκέντρωση των απαιτούμενων κονδυλίων. Ιδιαιτέρως παρακαλούμε ιατρικά κέντρα ή/και νοσοκομεία να αναλάβουν τις ιατρικές εξετάσεις που απαιτούνται.

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω σχετική πληροφόρηση παρακαλώ επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6936755334, 6932442814, 6977222459.

 

Με εκτίμηση,

Γιώργος Φλώρος

Πρόεδρος ΔΣ
Διαδραστικός Σύλλογος Ραχών Αλόπη