Η «Συμμορία του λεκέ» ξαναχτυπά - Πώς έκλεψαν τουρίστριες στο κέντρο της Αθήνας

Η «Συμμορία του λεκέ» ξαναχτυπά - Πώς έκλεψαν τουρίστριες στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Eurokinissi - Φωτογραφία Αρχείου
0

Η «συμμορία του λεκέ» χτύπησε ξανά κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, με θύματα δύο τουρίστριες στο κέντρο της Αθήνας. 

Τα μέλη της «συμμορίας του λεκέ» έβαλαν στο «στόχαστρο» Κινέζες τουρίστριες που έβγαιναν φορτωμένες με τσάντες από κατάστημα στην οδό Βουκουρεστίου και τους αφαίρεσαν με αριστοτεχνικό τρόπο πιστωτικές κάρτες, κοσμήματα, ακόμη και τα διαβατήριά τους. Σε βίντεο που κατέγραψε λίγα δευτερόλεπτα μετά το περιστατικό η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αποτυπώνεται η απόγνωση των δύο τουριστριών όταν συνειδητοποίησαν πως έπεσαν θύματα κλοπής.  Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα μέλη της «συμμορίας του λεκέ» είχαν στήσει καρτέρι στη Βουκουρεστίου και ξεχώριζαν τα μελλοντικά τους θύματα πριν αυτά μπουν στο κατάστημα. 

Ο τρόπος δράσης της συμμορίας είναι γνωστός στις αστυνομικές Αρχές. Ένας από τα μέλη της, που συνήθως κρατάει χάρτες, προσποιείται κι αυτός τον τουρίστα, βγάζει ένα σπρέι και σε ανυποψίαστη στιγμή λερώνει τα ρούχα του θύματος, ώστε να ξεχωρίζει για τους συνεργούς του. Τότε ένα άλλο μέλος της σπείρας εμφανίζεται και πλησιάζει δήθεν για να βοηθήσει το θύμα. Ουσιαστικά αποσπάει την προσοχή του θύματος και τότε ένας τρίτος συνεργός πλησιάζει και κλέβει με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις. Στη προκειμένη περίπτωση, παρατηρήθηκε διαφοροποίηση στο τρόπο δράσης των μελών της συμμορίας.

 

Όπως ανέφεραν οι δυο τουρίστριες στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, όταν βγήκαν από το κατάστημα της οδού Βουκουρεστίου, ένας νεαρός πλησίασε την μία από τις δύο, δήθεν για να τη ρωτήσει κάτι και τότε λέρωσε «κατά λάθος» το σακάκι της με ένα παγωτό που κρατούσε στο χέρι του. Ο νεαρός αμέσως προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει να καθαρίσει το λεκέ με ένα μπουκαλάκι νερό. Τότε εμφανίστηκε ένα δεύτερο άτομο, μεγαλύτερης ηλικίας και με μια γρήγορη κίνηση άρπαξε την τσάντα της που περιείχε χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κοσμήματα και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ομάδας Δ.Ι.ΑΣ που κατέγραψαν το συμβάν ωστόσο οι δυο δράστες είχαν τραπεί σε φυγή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση τεσσάρων ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα

Ελλάδα / Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση 4 ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα- Για το «χρυσό ασφαλιστήριο»

Η κατηγορία αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας που είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ