Η Πρυτανεία κλείνει αύριο τη Φιλοσοφική λόγω Ρουβικωνα

Η Πρυτανεία κλείνει αύριο τη Φιλοσοφική λόγω Ρουβικωνα Facebook Twitter
EUROKINISIS
2

Στην απόφαση να ανασταλεί συμβολικά για αύριο η λειτουργία της Φιλοσοφικής Σχολής, προχώρησαν οι Πρυτανικές Αρχές και η Κοσμητεία της Σχολής του ΕΚΠΑ, λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε σήμερα όταν μέλη του Ρουβίκωνα ανακατέλαβαν το γραφείο 516 της Σχολής.

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί στο χώρο βρίσκονταν πανεπιστημιακοί που προσπάθησαν να εμποδίσουν την εισβολή του Ρουβίκωνα. 

Στην ανακοίνωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρεται πως κύριο μέλημα των Πρυτανικών Αρχών και της  Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής παραμένει η ασφάλεια όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Υπογραμμίζεται επίσης «για άλλη μια φορά τη σθεναρή βούλησή τους να μην επιτρέψουν την προσβολή και παραβίαση των ακαδημαϊκών αρχών που διέπουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη χρήση βίας.

«Τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η αναστολή λειτουργίας για μια μέρα μόνον είναι μέτρο θετικό μεν, αλλά φτωχό.Χρειάζεται γερό ταρακούνημα ο πανεπιστημιακός χώρος εν γένει.Γιατί, ΕΠΙΔΕΙΧΘΗΚΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟΧΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΕΔΥΣΑΝ ΜΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΑΧΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ/ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ.ΦΟΙΤΗΤΩΝ.Η τελική ευθύνη ήταν των πολιτικών και - όπως φαίνεται - η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο συνηγορεί, αλλά και υπερθεματίζει προς αυτή την κατεύθυνση.Οπότε, οι ενέργειες των καθηγητών είναι επαινετές, αλλά ο αγώνας πια χρειάζεται να κλιμακωθεί.Ώστε να αποκτήσουν στην χώρα μας τα ΑΕΙ και οι καθηγητές τους το κύρος που άξια έχουν σε άλλες χώρες.
Ήρθαν τα άγρια και έδιωξαν τα ήμεραήφώναξε ο κλέφτης και έφυγε ο νοικοκύρης.Το ενδεχόμενο η αστυνομία να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται δεν το εξετάζουμε;