Η πικρία της Μαργαρίτας Θεοδωράκη για τη διαθήκη του πατέρα της- «Για μένα ήταν προσβλητικό, υποτιμητικό»

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η πικρία της για τη διαθήκη του πατέρα της- «Για μένα ήταν προσβλητικό, υποτιμητικό» Facebook Twitter
0

Για τη σχέση της με τον πατέρα της, Μίκη Θεοδωράκη μίλησε η κόρη του, Μαργαρίτα, που εξέφρασε και το παράπονό της για τη διαθήκη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. 

Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι θεωρεί για την ίδια «προσβλητικό και υποτιμητικό», το γεγονός ότι η διαθήκη δεν της δίνει δικαιώματα στο έργο του πατέρα της, με το οποίο ασχολείται 30 χρόνια. 

«Έγιναν πολλά και διάφορα μετά τον θάνατο με τις διαθήκες. Είμαι πικραμένη, αλλά κανείς πρέπει να αποφασίζει στη ζωή του να ξεχνάει τα κακά, να τα βάζει στην άκρη», είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.  

Σε ερώτηση εάν είχε κάποια τελευταία επιθυμία ο Μίκης Θεοδωράκης, απάντησε: «Αυτά είναι λίγο με εμένα κι εκείνον. Μου έκανε κακό και μου έχει μείνει αυτή η πίκρα. Μου έλεγε συχνά συγγνώμη τον τελευταίο χρόνο. Μετά το πήρα χαμπάρι με τις διαθήκες». 

Αναφερόμενος στη διαθήκη του μουσικοσυνθέτη, σημείωσε: «Δεν είναι μόνο ο Κουρής, όσους ασχολήθηκαν με το έργο του, τους έχει βάλει στη διαθήκη για να εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το έργο του. Αν είχε ανοίξει τα χαρτιά του και μου εξηγούσε τι ήταν αυτό με τη διαθήκη, θα είχαμε έναν διάλογο, τον οποίο δεν μου τον επέτρεψε. Μετά είχα πολλά παράπονα. Τη διαθήκη δεν την έχω διαβάσει. Παράπονο είναι ότι δεν μου ξεκαθάρισε όλα αυτά που είναι και πολύ περίεργα… μου φτάνουν οι συγγνώμες που μου έλεγε. Μετά κατάλαβα». 

Η διαθήκη, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «δεν είμαστε κληρονόμοι, είμαστε κληροδόχοι. Μας εξασφαλίζει του Γιώργου κι εμένα τα χρήματα, αλλά δεν μας δίνει δικαίωμα πάνω στο έργο του και έδωσε δικαίωμα σε έναν εκδότη, με τον οποίο έχω και καλές σχέσεις». 

Αυτό, συνέχισε, «για εμένα είναι προσβλητικό, υποτιμητικό γιατί δουλεύω 30 χρόνια με τον πατέρα μου. Τώρα πώς έγινε αυτό… και σπανίως δεν αφήνουν τα παιδιά τους να είναι κληρονόμοι. Όχι στα οικονομικά και στα σπίτια, όλα αυτά ήταν τακτοποιημένα από καιρό… το ηθικό μέρος. Και μάλιστα εγώ που ασχολούμαι με το έργο του, δεν έχω άλλο επάγγελμα. Μου χτύπησε βαριά αυτό και πάντα θα υπάρχει μέσα μου». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης δήλωσε ότι πάντα νιώθει τυχερή για το γεγονός ότι είναι κόρη του Μίκη Θεοδωράκη. «Για όλη τη ζωή που έζησα και που είχα αυτόν τον πατέρα. Βέβαια, και η μαμά δίπλα δεν μπορείς να φανταστείς τι σημασία είχε στη ζωή του. Δεν νομίζω ο πατέρας μου να ήταν αυτός που ήταν χωρίς τη Μυρτώ», συμπλήρωσε. 

«Κατά περίεργο τρόπο έχω την αίσθηση ότι ο μπαμπάς είναι εδώ. Δεν έχει φύγει. Είναι απίστευτο αυτό, δεν είναι μεταφυσικό ούτε υπερβολικό. Δεν νιώθω ότι έχει πεθάνει. Επειδή η δουλειά μου είναι η μουσική του με την ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” είμαι συνέχεια μαζί του», σημείωσε ακόμη. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη - Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ-Μητέρα: «Ξέρω ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά»

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη - Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ-Μητέρα: «Ξέρω ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά»

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν ο 20χρονος Πάρης έχασε τη ζωή του το Νοέμβριο του 2021 και η οικογένειά του κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στις αρχές
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ