Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μηνύει ΜΚΟ - Για αναφορά σε «ελληνικό τμήμα Λέσβου»

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μηνύει ΜΚΟ - Για αναφορά σε «ελληνικό τμήμα Λέσβου» Facebook Twitter
Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μηνύει ΜΚΟ - Για αναφορά σε «ελληνικό τμήμα Λέσβου» (Eurokinissi)
0

Μηνυτήρια αναφορά κατά της ΜΚΟ Moria Corona Awareness Team κατέθεσε στην Εισαγγελέα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για αναφορά σε «ελληνικό τμήμα Λέσβου» στη Μόρια.

Το ζήτημα ξεκίνησε όταν στις 21 Μαΐου η ΜΚΟ Moria Corona Awareness Team έκανε ανάρτηση στο Facebook για την αναφορά που γίνεται στο έργο τους από τη νορβηγική εφημερίδα VG.

Στην ανάρτηση ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Μία από τις μεγαλύτερες νορβηγικές εφημερίδες ανέφερε πολύ ωραία λόγια για εμάς και τη δουλειά μας.

Δυστυχώς, μερικές λανθασμένες πληροφορίες δόθηκαν από άτομα που πήραν συνέντευξη και δεν ήταν εδώ.

Η δομή προσφύγων στη Μόρια δεν ήταν ποτέ τελείως κλειστή και οι άνθρωποι μπορούσαν να μπουν μέσα. Από την πρώτη μέρα εμείς από το MCAT, και άλλοι πρόσφυγες καλωσορίσαμε τα έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί αυτό μας προστατεύει από τον ιό στην ελληνική πλευρά του νησιού.

Αυτό ήταν αρκετό ώστε να ξεσπάσει σάλος αντιδράσεων από πολίτες που ζητούσαν εξηγήσεις με αναρτήσεις στο Facebook.

To ζήτημα έφτασε μέχρι την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, η οργάνωση σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 κάνει λόγο για το «Ελληνικό  Τμήμα της Λέσβου», αναφερόμενη στο τμήμα του νησιού πλην του ΚΥΤ Μόριας, υπονοώντας πως το έδαφος της δομής δεν αποτελεί ελληνική επικράτεια.

«Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής  κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου καταθέτει σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία», αναφέρει η Περιφέρεια.

Ωστόσο, η ΜΚΟ με νέα της ανάρτηση διευκρινίζει την επομένη δηλαδή στις 22 Μαΐου ότι:

«Είδαμε ότι μια δήλωση μας οδήγησε σε μια μεγάλη παρεξήγηση, αλλά καλό είναι ότι μπορούμε να το διευκρινίσουμε.

Κάποιοι φαίνεται να πιστεύουν ότι θέλουμε να πάρουμε κάτι από την Ελλάδα ή τη Λέσβο.

Δεν θέλουμε. Είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε εδώ και να περιμένουμε επί μήνες. Αν μπορούσαν να φύγουν αμέσως όλοι οι πρόσφυγες, θα έφευγαν. Κάθε φορά που οι άνθρωποι επανεγκαθίστανται ειδικά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκείνοι που μένουν πίσω αισθάνονται λυπημένοι.

Η Μόρια είναι μια κόλαση και κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να ζει σε αυτές τις συνθήκες ούτε για μια μέρα.

Αλλά ξέρουμε ότι δεν έχουμε άλλη ευκαιρία, έτσι προσπαθούμε να επιβιώσουμε και να βοηθήσουμε σε αυτές τις εποχές του κορωνοϊού.

Γνωρίζαμε ότι αν έρθει ο ιός στη δομή, αυτό θα ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο για εμάς αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες. Έτσι, συνεργαστήκαμε για να το αποτρέψουμε.

Για εμάς, υπάρχει η Μόρια, η κόλαση (σ.σ από τη μία πλευρά) και η υπόλοιπη Λέσβος (σ.σ από την άλλη) την οποία και ονομάζουμε ελληνική πλευρά.

 

Κανείς από εμάς δεν θέλει τίποτα παρά να φύγει το συντομότερο δυνατό και θέλουμε το ίδιο όπως και πολλοί άνθρωποι αυτού του νησιού: Ότι αυτή η τρομερή κατάσταση.

Αν κανείς πιστεύει ότι θέλουμε να πάρουμε κάτι, δεν καταλαβαίνει την κατάστασή μας.

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και όταν μερικοί συνάδελφοι δούλεψαν, το έκαναν για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση  ενός σχολείου για να μάθουν τα παιδιά.

Όπως λέμε σε όλους, εάν θέλετε να μάθετε πώς ζούμε και τι κάνουμε, επικοινωνήστε μαζί μας, είμαστε πάντα διαθέσιμοι για να σας απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήσεις.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ