Η Ιερά Σύνοδος κάνει έκκληση στους ανεμβολίαστους πιστούς να κάνουν rapid test πριν την εκκλησία

Η Ιερά Σύνοδος ζητά από μητροπολίτες και πιστούς να τηρούν «επακριβώς» όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο να τηρούν «επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», προτρέποντας τους ανεμβολίαστους πιστούς που επιθυμούν να εκκλησιαστούν, να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν, υπενθυμίζει την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Η κυβέρνηση δέχεται από χθες τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, για την εξαίρεση των χώρων λατρείας από την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ από πλευρά των πιστών και την κατάταξη των χώρων λατρείας στην ίδια κατηγορία αναγκών με τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χθες την κατάθεση τροπολογίας για την επίδειξη τεστ και στις εκκλησίες.

«Δεν μπορεί όλοι να μετράμε απώλειες και ο κ. Μητσοτάκης ψήφους», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Γεωργιάδη, είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα (...) Για αυτό και δεν σκέφτηκαν ποτέ να λάβουν αυστηρά μέτρα σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, όπου δεν επιθυμούν να έρθουν σε ρήξη με την εκλογική τους πελατεία. Για αυτό και σήμερα εξαγγέλλουν μέτρα με επιλεκτική ατολμία. Αφήνοντας απ’ έξω την εκκλησία και απροστάτευτους τους πιστούς. Έτσι όμως δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία.»

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν σήμερα πως «σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.»

Η Ιερά Σύνοδος ζητά από μητροπολίτες και πιστούς να τηρούν «επακριβώς» όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ