Η Γεροβασίλη, ένας υπουργός, δύο βουλευτές και αρκετός κόσμος στα Ιεροσόλυμα για να φέρουν το Άγιο Φως

Η Γεροβασίλη, ένας υπουργός, δύο βουλευτές και αρκετός κόσμος στα Ιεροσόλυμα για να φέρουν το Άγιο Φως Facebook Twitter
9

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει για την αποστολή που θα μεταβεί αύριο Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα προκειμένου να φέρει το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στα Ιεροσόλυμα θα μεταβούν ο υφ. Εξωτερικών κ. Αμανατίδης, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Γεροβασίλη, δύο βουλευτές αλλά και εκπρόσωποι του κλήρου.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

Αναχωρεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016, στις 7.00πμ η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία θα παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανάγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη και τους: Όλγα Γεροβασίλη, Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Αθανάσιο Μπούρα, Βουλευτή - Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Ανδρέα Μιχαηλίδη, Βουλευτή -Υπεύθυνο της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, Λευτέρη Κρέτσο, Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τον Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγο και τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτη Δαμιανό θα μεταβεί στον Ναό της Αναστάσεως για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός και θα το μεταφέρει στην Ελλάδα.

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα “Ελ.Βενιζέλος” στην Αθήνα υπολογίζεται στις 18.00 και στο Διεθνή Αερολιμένα “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη στις 21.00.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ελληνικής αντιπροσωπείας:

07.00 Αναχώρηση από στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας.

09:15 Άφιξη σε αερολιμένα Τελ Αβίβ «BenGurion».

Αναχώρηση για Ιεροσόλυμα.

10:45 Άφιξη σε είσοδο (NewGate) Παλαιάς Πόλης Ιεροσολύμων.

Μετάβαση σε Πατριαρχείο (πεζή).

11:00 Άφιξη σε Πατριαρχείο.

Συνάντηση με Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ΄

12:30 Μετάβαση, με Μακαριώτατο, σε Ι.Ν. Αναστάσεως.

13:00 Τελετή αφής Αγίου Φωτός.

Επιστροφή σε Πατριαρχείο – Σύντομη τελετή παράδοσης Αγίου Φωτός από Μακαριώτατο σε επικεφαλής Αντιπροσωπείας.

14:30 Αναχώρηση από Ιεροσόλυμα.

15:30 Άφιξη σε αερολιμένα Τελ Αβίβ «BenGurion» - Αναχώρηση για Ελλάδα.

18:00

21.00 Άφιξη σε Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Άφιξη σε Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Το ανακοινωθέν προγραμμα δείχνει ερασιτεχνισμό. Αναφέρει ασήμαντες λεπτομέρειες (λ.χ. "μετάβαση πεζή", και καλά για να μην πει κανείς ότι θα πάρουν ταξί και θα κοστίσει κάτι), ενώ από την άλλη διάλειμμα για φαγητό μάλλον δεν προβλέπεται(;). Αστεία πράγματα, αλλά που ίσως δείχνουν και τη δυσκολία των Ελλήνων να καταρτίσουν ένα ρεαλιστικό πλάνο...
Αφελής ερώτηση: αφού το Άγιο φως κάνει που κάνει τον κόπο να κατέβει από τον ουρανό γιατί δεν έρχεται απευθείας στις Ορθ.εκκλησίες να γλιτώσουμε και τα ναύλα?
Οι 11 (μέχρι στιγμής) που διαφωνούν; Στο ότι δεν είναι πραγματικά Άγιο Φως ή ότι δεν θα μπορούσε (αν ήταν) να έρθει κατυεθείαν σε κάθε κερί και καντήλι ανά τον κόσμο;