Η ελληνική σημαία στο doodle της Google για την 25η Μαρτίου

Η ελληνική σημαία στο doodle της Google για την 25η Μαρτίου Facebook Twitter
0

Με την ελληνική σημαία να κυματίζει το σημερινό doodle από τη Google τιμά την 25η Μαρτίου, την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Την 199η επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της χώρας, το σημερινό Doodle γιορτάζει την Εθνική Επέτειο της Ελλάδας.

«Μετά από περίπου 400 χρόνια ως τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η ανάφλεξη για ανεξαρτησία ήρθε καθώς η ελληνική σημαία υψώθηκε πάνω από το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας από τον Επίσκοπο Παλαιών Πατρών Γερμανό το 1821. Το μπλε και λευκό της ελληνικής σημαίας, ήταν ένα επαναστατικό σύμβολο για την Ανεξαρτησία», γράφει η Google.

Η φετινή επέτειος βρίσκει τη χώρα στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊοϋ και δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τιμήσει την εθνική επέτειο, με λιτή τελετή κατάθεσης στεφάνου που θα πραγματοποιηθεί (αντί στρατιωτικής παρέλασης) στις 11:00, στο Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, θα πραγματοποιηθεί απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F - 16 της Π.Α., το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω από:

- Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, 'Ακτιο, Μεσολόγγι,

- Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, 'Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,

- Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, 'Αραξο,

- Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" της Π.Α., θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM