Ιερώνυμος για παιδιά ομόφυλων ζευγαριών: Η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν για να βαπτιστούν

Η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν για να βαπτιστούν εάν επιθυμούν, λέει ο Ιερώνυμος για τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν θα βαπτίζονται όταν είναι βρέφη ή μικρά παιδιά, ανακοίνωσε εμμέσως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισημαίνοντας ότι η εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, συναντήθηκε το πρωί στη μονή Πετράκη με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Μετά το πέρας των συζητήσεων, ο κκ Ιερώνυμος ρωτήθηκε για το θέμα της βάπτισης των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε ότι η εκκλησία θα περιμένει τα παιδιά να μεγαλώσουν, προκειμένου να αποφασίσουν τα ίδια αν επιθυμούν να βαπτιστούν.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών επιχείρησε να συμπεριλάβει την άποψή του για τις βαπτίσεις των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια στο πλαίσιο της σημερινής κοινωνίας υποστηρίζοντας ευθέως ότι τα σημερινά παιδιά δεν μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών.

«Πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Δεν θα μπορούσε να περιμένει κάποιος διαφορετική τοποθέτηση από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής. «Συμφωνώ απολύτως με τον Μακαριώτατο με όσα είπε. Γιατί το ίδιο Ευαγγέλιο διαβάζουμε, το ίδιο Ευαγγέλιο, διδάσκουμε και δε θα μπορούσε να υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη σε αυτό το θέμα» απάντησε και ο κκ Ελπιδοφόρος συμπληρώνοντας:«Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, τα είπε όλα ο Μακαριώτατος».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβαθμίζει τις κατηγορίες κατά του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις – Στοιχεία πολυτελείας, ακριβά ταξίδια και απολογίες για 12 ακόμα κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM
Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Ελλάδα / Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει τις τεράστιες δημογραφικές ανισότητες στην Ελλάδα: έξι νομοί με 45 χρόνια περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, και μια χώρα που γερνά ταχύτερα από ποτέ
LIFO NEWSROOM