Η διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει τον Ιούλιο

Η διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει τον Ιούλιο αλλά θα ξανακλείσει το φθινόπωρο Facebook Twitter
0

Η πρώτη φάση επαναλειτουργίας, από τον Ιούλιο, της Διώρυγας της Κορίνθου για την ναυσιπλοΐα, ανακοινώθηκε από την Διώρυγα της Κορίνθου Α.Ε.

Η επανεκκίνηση των διελεύσεων από τη Διώρυγα θα διακοπεί όμως και πάλι από το φθινόπωρο, για κάποιους μήνες, καθώς εκείνη την περίοδο η διέλευση των πλοίων είναι σχετικά περιορισμένη, και θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του έργου.

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η προστασία έναντι των κατολισθήσεων με τη σταθεροποίηση των πρανών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στα έργα αναβάθμισης που θα ξεκινήσουν, εντάσσεται η περίφραξη κατά μήκος της Διώρυγας και η εκκίνηση της πεζοδρόμησης μιας έκτασης 3,5 χιλιομέτρων.

Την επαναλειτουργία της Διώρυγας συνοδεύουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πελάτες της μέσα από την παράλληλη έναρξη- από τον Ιούλιο- του νέου δυναμικού portal και των e-commerce υπηρεσιών της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Α.Ε.ΔΙ.Κ. οι διελεύσεις πλοίων στη Διώρυγα της Κορίνθου σε περίοδο κανονικότητας (έτος 2019) είχαν ανέλθει σε 11.417 (σημειώνοντας αύξηση +7,5%), ενώ το 55% αυτών σχετίζεται με την τουριστική δραστηριότητα.

Το κανάλι το χρησιμοποιούν όλων των ειδών τα πλοία, από μικρά τουριστικά, μέχρι μεγάλα εμπορικά, κρουαζιερόπλοια και γκαζάδικα. Ειδικά για τα κρουαζιερόπλοια ο διάπλους από τη διώρυγα αποτελεί μια από τις χαρακτηριστικές εμπειρίες του ταξιδιού. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποδόσφαιρο Θεσσαλονίκη

Ελλάδα / Ποδόσφαιρο στον πόλεμο: Η ιστορική φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα 110 χρόνια πριν

Το ντοκουμέντο που απεικονίζει Βρετανούς στρατιώτες να παίζουν μπάλα σε ένα χωμάτινο γήπεδο της πόλης εν μέσω του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ