Το ΣτΕ αποφάνθηκε για υπόθεση της καπνοβιομηχανίας «Καρέλιας» και την καταβολή 4,6 εκατ. ευρώ για εικονική εξαγωγή περίπου 3.550 κιβωτίων τσιγάρων Καρέλια LIGHTS 100s με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Τελωνείου Νίκης.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αποφάνθηκε ότι στην καπνοβιομηχανία Καρέλια καλώς καταλογίστηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης και άλλοι φόροι, ύψους 4.681.318 ευρώ, για λαθρεμπορία τσιγάρων, μέσω εικονικών εξαγωγών 3.500 περίπου κιβωτίων τσιγάρων Καρέλια LIGHTS 100s, προς τη Γιουγκοσλαβία, μέσω του Τελωνείου Νίκης (Φλώρινα) και με τη συμμετοχή τελωνειακών υπαλλήλων.

 

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα λαθρεμπορίας τσιγάρων της καπνοβιομηχανίας «Καρέλιας» απασχόλησε το Β' Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. 

 

Δύο χρόνια πριν, το ΣτΕ απασχόλησαν οι πράξεις του προϊσταμένου του Τελωνείου Νίκης, με την οποία καταλογίστηκαν σε βάρος του Ανδρέα Καρέλια και της ομώνυμης καπνοβιομηχανίας πέντε τελωνειακές λαθρεμπορικές παραβάσεις. Οι παραβάσεις αφορούσαν λαθρεμπορία τσιγάρων προς τα Σκόπια με το τέχνασμα εικονικών εξαγωγών.

 

Από την εικονική εξαγωγή 1.000 χαρτοκιβώτιων τσιγάρων, αξίας 253.000 ευρώ, το Δημόσιο υπολογίζεται πως έχασε 1.312.228 ευρώ από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης μαζί με ΦΠΑ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr