Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την ενεργή βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ Facebook Twitter
0

Ανακοίνωση για την εξουδετέρωση της ενεργής βόμβας που είχε τοποθετηθεί κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στην Πανεπιστημιούπολή στου Ζωγράφου εξέδωσε η αστυνομία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία «σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα, το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά».

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε «σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών».

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ο μηχανισμός έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Υπενθυμίζεται ότι η βόμβα εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε στην οδό Κοκκινοπούλου, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε μέσα σε τάπερ και είχε προηγηθεί κλήση στην αστυνομία στις 12:29, με χρονικό περιθώριο 45 λεπτών. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

Ελλάδα / «Να χαίρεστε τη ματωμένη σας τηλεθέαση»: Αντίδραση συγγενών θυμάτων 17 Νοέμβρη για τη συνέντευξη Κουφοντίνα

Οι συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης επισημαίνουν ότι «οι θεσμικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί της χώρας αρνούνταν επί δεκαετίες να δώσουν λόγο στους τρομοκράτες, κάτι που ανατράπηκε τώρα»
THE LIFO TEAM
ΚΗΦΙΣΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 92ΧΡΟΝΟΣ

Ελλάδα / Κηφισιά: Συνελήφθη 33χρονη για τη δολοφονία 92χρονου το 2017 - Κατηγορείται για κλοπή 130.000 ευρώ

Η γυναίκα κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και για διακεκριμένη κλοπή σε υπόθεση που καταγγέλθηκε το 2023
THE LIFO TEAM