Η ακτιβίστρια Μαρία Cyber Kατσικαδάκου θα λάβει το παράσημο του Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών

Η ακτιβίστρια Μαρία Cyber Kατσικαδάκου θα χρισθεί Ιππότης των Γραμμάτων και των Τεχνών Facebook Twitter
0

Με την υψηλότερη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας, το μετάλλιο του Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών, θα τιμηθεί η Ελληνίδα ακτιβίστρια Μαρία Cyber Kατσικαδάκου, δημιουργός του φεστιβάλ Outview, σε τελετή που θα γίνει τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave, διαβίβασε με επιστολή του στην Ελληνίδα ακτιβίστρια την απόφαση της Γαλλίδας ΥΠΠΟ Roselyn Bachelot-Narquin, κάνοντας αναφορά στο φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ ταινιών Outview, το οποίο επί σειρά ετών προωθεί την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση και ενδυναμώνει, μεταξύ άλλων, τους κινηματογραφικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας. 

Η Μαρία, αγαπητό πρόσωπο της LIFO και περιστασιακή συνεργάτις της, είναι άτομο με μακρά διαδρομή στον ΛΟΑΤΚΙ ακτιβισμό στην Ελλάδα, όντας ένα από τα πρώτα πρόσωπα που αγωνίστηκαν για να κατακτηθεί το αυτονόητο: η ισότητα μεταξύ όλων των πολιτών, ασχέτως φύλου και σεξουαλικότητας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM