Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα - Τι απαντάει το υπουργείο Τουρισμού

Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα - Τι απαντάει το Υπουργείο Τουρισμού Facebook Twitter
Απεργία ταξί/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Χωρίς ταξί θα μείνει αύριο Πέμπτη (11/07) η Αθήνα λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής. 

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής (12/07). Θα διαδηλώσουν με τα οχήματά τους, με το ραντεβού να έχει οριστεί στις 09:30 στη συμβολή των Σπύρου Πάτση και Καβάλας.

Τι απαντάει το Υπουργείο Τουρισμού

Την ίδια στιγμή κύκλοι του Υπουργείου Τουρισμού σχολιάζουν ότι «η αυστηρότητα των ελέγχων και η τήρηση της νομιμότητας σε πάσης φύσεως άσκηση τουριστικής επαγγελματικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας αποτελούν κεντρική πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού. Στην κατεύθυνση αυτή, η νομοθετική παρέμβαση που αφορά στο συγκεκριμένο μεταφορικό έργο διατηρεί στο ακέραιο την υποχρεωτικότητα των ελέγχων με βάση τις αυστηρές νόμιμες προδιαγραφές άσκησης του τουριστικού μεταφορικού έργου των ΕΙΧ με οδηγό, σύμφωνα με την ισχύουσα (και μη τροποποιούμενη) νομοθεσία περί εκμίσθωσης ΕΙΧ αυτοκινήτων με οδηγό κατά τον ν.4093/2012».

«Εκείνο που αποκλειστικά ρυθμίζει είναι ότι η τήρηση της νομιμότητας και η αυστηρότητα των ελέγχων θα εξαντλούνται στον επαγγελματία και όχι στους πελάτες, όπως πρέπει να συμβαίνει στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου», επισημαίνουν οι ίδιου κύκλοι.

«Η ποιότητα της παροχής υπηρεσιών μεταφοράς αποτελεί κυρίαρχη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της πολιτικής μας για τη διαφύλαξη και την αναβάθμιση της ποιοτικής εμπειρίας των επισκεπτών της χώρας», καταλήγουν οι κύκλοι του Υπουργείου Τουρισμού.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ