Χωρίς μετρό και Ηλεκτρικό αύριο το πρωί

Χωρίς μετρό και Ηλεκτρικό αύριο το πρωί Facebook Twitter
6

Συμμετοχή στον αυριανό εορτασμό της Πρωτομαγιάς δηλώνουν με στάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ και μετρό. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας ως τις 9 το πρωί ενώ με ανακοίνωση τους τονίζουν ότι   «εδώ και 1,5 χρόνο έχουν βιώσει «την πιο αυταρχική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά» καθώς η κυβέρνηση τους διατηρεί «υπό ομηρεία, σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης».

24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στον προαστιακό.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
1ον: οι τίτλοι σας είναι να μην πω για τι...2ον: όταν οι εργαζόμενοι του μετρό είχαν εκμεταλλευτεί με πάρα πολύ θράσος και ασυδοσία το δικαίωμά τους στην απεργία ήταν καλα ε? Όταν δεν μπορείς να το διαχειριστείες και είσαι σε μια θέση να επηρεάζεις τόσο κόσμο, τα "αντιδημοκρατικά μέτρα", παρ'όλο που είναι γενικά κατακριτέα (φυσικά), σ'αυτή την περίπτωση νομίζω δόσανε μια λύση.
Έχετε δίκιο. Μετά από απίστευτη ταλαιπωρία που προκάλεσαν με συνεχόμενες απεργίες επί 3 χρόνια η επιστράτευση τους ήταν σωτήρια ενέργεια!! Μέχρι και κέρδη εμφάνισε το μετρο που δούλεψε στοιχειωδώς χωρίς να κλείνει κάθε δεύτερη μέρα.
αλήθεια? το δικαίωμα στην απεργία είναι καταχρηστικό? δηλαδή επειδή είναι ΜΜΜ πρέπει να δέχονται τα πάντα στο έτσι? Τα ίδια και με τους καθηγητές πέρσι τέτοια εποχή που όλοι κόπτονταν για το καλό των μαθητών. όποιος υποστηρίζει την πολιτική επιστράτευση είναι ένας αναχρονιστής του κερατά
@Renton: Όταν δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς γίνεται καταχρηστικό. (βλ. ωριμότητα, κοινή λογική, δράση σε ένα πλαίσιο κοινωνίας)Η απεργία από μόνη της είναι δικαίωμα του εργαζομένου, αλλά από την άλλη δεν είναι απαραίτητα δικαιολογημένη επειδή απλά είναι απεργία.
συμφωνώ, αλλά εν προκειμένω δεν δικαιολογώ τη συγκεκριμένη απεργία ''επειδή έτσι''. Επίσης θα μπορούσαμε να δουλεύουμε και να φοράμε τη μέρα της απεργίας ένα διακρητικό που γράφει ''απεργώ'', όμως η απεργία πέρα από το προσωπικό ασφαλείας σε νοσοκομεία και συγκοινωνίες είναι μέσο πίεσης και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι και ''ακραίο'' και διαρκές. Οι εκπαιδευτικοί πιέζουν περισσότερο με την απεργία τους σε περίοδο εξετάσεων για παράδειγμα, αλλά όλοι ξαφνικά θυμούνται ''τα καημένα τα παιδιά'' και η απεργία γίνεται αυτόματα ''καταχρηστική''.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ