ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Χίος: Συμπλοκή με μαχαιρώματα στον καταυλισμό της Σούδας - Δύο τραυματίες

Χίος: Συμπλοκή με μαχαιρώματα στον καταυλισμό της Σούδας - Δύο τραυματίες Facebook Twitter
Φωτογραφία: politischios.gr
0

Σε μαχαιρώματα κατέληξε ο καβγάς μεταξύ δύο μεταναστών από το Ιράν, το βράδυ της Πέμπτης, μέσα σε σκηνή, στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο.


Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στον καταυλισμό έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υπό τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων.

Από την αστυνομία κατέστη σαφές ότι και οι δύο θα συλληφθούν μετά τη νοσηλεία τους, ενώ ήδη έχει συλληφθεί και ένας τρίτος Ιρανός, κατηγορούμενος για συνέργεια στο περιστατικό.

Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός της Σούδας, ελλείψει χρηματοδότησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, πλησιάζει στο κλείσιμο του. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σχεδόν 140 άτομα που πλέον διαμένουν εκεί είναι μόνοι άνδρες, κυρίως νεαρής ηλικίας, χωρίς προσφυγικό προφίλ που σημαίνει ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν θα πάρουν άσυλο. Πλην όμως λόγω των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν, δεν μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Χίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ