ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Χατζηθεοδοσίου: Mόνο το 15% των σπιτιών είναι ασφαλισμένο για φυσικές καταστροφές

Χατζηθεοδοσίου: Mόνο το 15% των σπιτιών είναι ασφαλισμένο για φυσικές καταστροφές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την ανάγκη της ασφάλισης περιουσίας από φυσικές καταστροφές, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στον απόηχο των σαρωτικών πυρκαγιών σε Αττική, Βόρεια Εύβοια και Ηλεία. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σχολίασε πως όσο οικονομικά ισχυρή κι αν είναι μία χώρα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μία φυσική καταστροφή, ενώ επισήμανε ότι όποιο βοήθημα κι αν δοθεί θα είναι δύσκολο να αποκατασταθεί ένα σπίτι ή μια επιχείρηση.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ασφάλισης της περιουσίας από φυσικές καταστροφές, παρατήρησε ότι στη Ελλάδα «δεν υπάρχει αυτή η κουλτούρα», και τάχθηκε υπέρ της παροχής κινήτρων προκειμένου πολίτες και επιχειρήσεις να ασφαλίζουν την περιουσία τους, προστατεύοντάς την.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, μόλις το 15% των κατοικιών στη χώρα είναι ασφαλισμένες για φυσικές καταστροφές - με τις περισσότερες εξ αυτών να έχουν ασφαλιστεί υποχρεωτικά λόγω δανειοδότησης - ενώ από τα συνολικά περίπου 300 αυτοκίνητα που κάηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές, λιγότερο από το 20% διέθεταν σχετική ασφαλιστική κάλυψη.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου υποστήριξε ότι η ασφάλεια φυσικών καταστροφών πρέπει να γίνει υποχρεωτική και αυτό μπορεί να συμβεί είτε μέσω του κράτους είτε μέσω ασφαλιστικών εταιριών.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επανέλαβε την ανάγκη μακροπρόθεσμης στήριξης από την πολιτεία των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, τονίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να ξαναστηθούν και να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον καμμένων.

Σημείωσε τέλος ότι προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων χρειάζεται να ολοκληρωθούν προηγουμένως οι σχετικές πραγματογνωμοσύνες, με το επιμελητήριο και άλλους φορείς να συνδράμουν τους δήμους για την ταχύτερη δυνατή διεκπεραίωσή τους.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ