Χαρδαλιάς: Σκληρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια - Οι περιοχές σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου

Χαρδαλιάς: Σκληρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια - Οι περιοχές σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
0

Σκληρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια ανακοίνωσε, νωρίτερα σήμερα κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τίθενται από αύριο 13 Φεβρουαρίου οι περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας πλην της Σκύρου, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν προκύψει, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

Παράλληλα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν ο δήμος Αγίου Νικολάου, ο δήμος Θήρας κι ο δήμος Μυκόνου.

Στις περιοχές αυτές, είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου – «κόκκινο», βρίσκονται από αύριο 13 έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, οι εξής περιοχές:

– ο δήμος Εορδαίας,

– ο δήμος Θηβαίων,

– ο δήμος Τανάγρας,

– ο δήμος Σπάρτης,

– η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου,

– ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού,

– ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης,

– ο δήμος Τεμπών

– η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,

– ο δήμος Καλυμνίων και

– ο δήμος Καρπάθου.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα δεν παρατείνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής έχει βελτιωθεί. Έτσι, η Λέσβος από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί περνά στο επίπεδο επιτήρησης, στις «κίτρινες», δηλαδή, περιοχές.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων, κατά μία εβδομάδα, για τις περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM