Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές της χώρας που είναι σε αυξημένο κίνδυνο

Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές της χώρας που είναι σε αυξημένο κίνδυνο Facebook Twitter
Χαρδαλιάς: Πρόωρη η συζήτηση για τα Χριστούγεννα- Οι 18 περιοχές της χώρας που είναι σε αυξημένο κίνδυνο (Eurokinissi)
0

Ένα και μόνο γεγονός, οδήγησε στην παράταση των υφιστάμενων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού: το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Τόνισε δε, ότι 18 περιοχές στη χώρα σε σύνολο 74 είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες.

Πρόκειται για τις: Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Τρίκαλα.είναι επιβαρυμένες επιδημιολογικά. Μεταξύ αυτών οι Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη και Τρίκαλα.

Τόνισε δε, πως η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Ηλεία είναι σε αυξημένη επιτήρηση καθώς τα κρούσματα παραμένουν, ανεξάρτητα από την επιδημιολογική καμπύλη.

Στις περιοχές αυτές, αυξάνεται το επιδημιολογικό φορτίο και είναι επιβεβλημένη η πιστή τήρηση των μέτρων, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Απαριθμώντας τα νούμερα από τους ελέγχους, ο Ν. Χαρδαλιάς είπε πως από τις 7 Νοεμβρίου μέχρι χθες έχουν διεξαχθεί 1.341.000 και πλέον έλεγχοι όπου βεβαιώθηκαν περισσότερες από 34.000 παραβάσεις ενώ τα πρόστιμα ξεπέρασαν τα 6 εκατ. ευρώ.

Ο ιός εκμεταλλεύεται κάθε απροσεξία, πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση επισήμανε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά στην άρση του lockdown για τα Χριστούγεννα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ξεκάθαρος.

«Πρόωρη η συζήτηση» τόνισε, προσθέτοντας πως «φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Για τις επόμενες 10 μέρες τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο» είπε κλείνοντας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ