Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς  έδωσε νέες διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας ως μέτρο για τον κορωνοϊό.

 

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα νέα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων και είπε πως τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά με τους πολίτες να δείχνουν συμμόρφωση. Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμοξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες. Στη συνέχεια έδωσε μερικές σημαντικές διευκρινίσεις για το μέτρο και ειδικές περιπτώσεις εξαιρέσεων.

 

Για το ενδεχόμενο να δούμε στρατό στους δρόμους ρωτήθηκε από δημοσιογράφο και ο υφυπουργός είπε πως αν και ο ρόλος του είναι άλλος, ο στρατός μπορεί αν χρειαστεί να βοηθήσει.

 

Ανακοινώνοντας και εξηγώντας αλλαγές στο μέτρο περιορισμού μετακίνησης, πρόσθεσε πως το Δημόσιο πλέον θα δέχεται μόνο επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού.

 

Για δημοσιογράφους και την μετακίνησή τους απαιτείται σχετική κάρτα από εργοδότη και ταυτότητα και αναγνωρίζεται πως λόγω επαγγέλματος το ωράριο είναι 24ωρο. Για τα ταξί, επιτρέπεται μόνο ένα άτομο, εκτός αν τίθεται ανάγκη μετακίνησης λόγω υγείας, οπότε και επιτρέπεται δεύτερος επιβάτης. Για τα Ι.Χ. ανέφερε πως υπάρχει μια εξαίρεση για τα ανήλικα παιδιά και επιτρέπεται ένας γονιός με δύο ανήλικα μέσα στο ίδιο όχημα. Οι δύο επιβάτες ανά όχημα επιτρέπονται και για τη μετάβαση σε τελετή.

 

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και όλοι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να φέρουν βεβαίωση τύπου Α με όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα.

 

Για τα φορτηγά τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή κίνησης ενώ στα mini bus απαιτείται δελτίο κίνησης και θα πρέπει να χρησιμοποιείται το 50% των οχημάτων. Τέλος, οι κούριερ χρειάζονται βεβαίωση εργοδότηση και λίστα αποστολής

 

Ο κ. Χαρδαλιάς  τόνισε ότι τα χρήματα από τα πρόστιμα διατίθενται για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας.

 

«Η μάχη είναι δύσκολη ο στόχος ένας: Θα νικήσουμε. Μένουμε σπίτι» σημείωσε καταλήγοντας.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr