Χαρδαλιάς για πλατείες: Ο κορωνοϊός ούτε πολιτικές ούτε ιδεολογικές διακρίσεις κάνει

Χαρδαλιάς για πλατείες: Ο κορωνοϊός ούτε πολιτικές ούτε ιδεολογικές διακρίσεις κάνει Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για το δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων, τις επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν από αύριο, Δευτέρα 11 Μαΐου και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως επανέλαβε, η επιτυχία του νέου αυτού σταδίου εξαρτάται από τη συνεπή τήρηση κανόνων και οδηγιών.

Από αύριο επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, με αντικείμενο εξοπλισμού ήχου και εικόνας, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σιδηρικών και χρωμάτων, χαλιών και επενδύσεων δαπέδου, ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών, επίπλων και φωτιστικών, εγγραφών μουσικής και εικόνας, παιχνιδιών, ενδυμάτων και υποδημάτων, καλλυντικών και κοσμημάτων.

Επαναλειτουργούν οι σχολές ερασιτεχνών οδηγών, οι επιχειρήσεις με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα σε φυσικό κατάστημα καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας.

Κοινώς, αύριο, κατά το δεύτερο στάδιο εκκίνησης της οικονομίας, επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις και επανέρχονται στην εργασία τους 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% που είχαν τεθεί σε αναστολή.

Επιπλέον, από αύριο επιτρέπεται η μετακίνηση προς τα νησιά και μεταξύ αυτών, των ιδιοκτητών και εργαζομένων επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία έχει ανακοινωθεί. 

Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνον για αυτοαπασχολούμενους με έγγραφη δήλωση και για εργαζομένους με έγγραφη επιβεβαίωση του εργοδότη.

 

«Ο κορωνοϊός κολλάει δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους»

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε αναφορά στα φαινόμενα που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στις πλατείας της Αθήνας. Επανέλαβε πως, «ακόμη κι αν γίνομαι κουραστικός» όπως είπε, μπορεί τα στοιχεία του κορωνοϊού να είναι καλά, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί εφαρμόσαμε με συνέπεια τα μέτρα έως τώρα, εξηγώντας πως οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν τι κάναμε πριν από 14 ημέρες και πως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πώς θα είναι τα πράγματα το προσεχές δεκαπενθήμερο.

Ο ίδιος τόνισε πως βλέπουμε στις πλατείες εικόνες πρώτης εποχής του κορωνοϊού, σημειώνοντας πως κάποιοι προσπαθούν να αναγάγουν ένα υγειονομικό θέμα σε πολιτικό. Όπως είπε, προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε κλεισμένοι, αλλά για ό,τι κάνουμε, πρέπει να τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα.

«Ο κορωνοϊός ούτε πολιτικές ούτε ιδεολογικές διακρίσεις κάνει. Υπάρχει ανάμεσά μας και κολλάει δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους. Ο καθένας μπορεί να παίρνει αποφάσεις για τη ζωή του, αλλά όχι και να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του διπλανού του και να υπονομεύει τη συλλογική προσπάθεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ