Χαρδαλιάς: Επιθετική έξαρση του κορωνοϊού στην Καστοριά- Κρίσιμη η κατάσταση

Χαρδαλιάς: Επιθετική έξαρση του κορωνοϊού στην Καστοριά- Κρίσιμη η κατάσταση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η κατάσταση στην Καστοριά είναι κρίσιμη και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για επιθετική έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή.

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μετά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Καστοριά, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη και των τριών δημάρχων της περιοχής.

Σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε με την Κοζάνη, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή, η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη.

«Ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει», τόνισε.

«Η Καστοριά έχει σήμερα 113 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό που προβληματίζει τόσο τον ίδιο όσο και τους ειδικούς είναι πως τα ενεργά κρούσματα συσχετίζονται με συρροές που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης.

Η Καστοριά είναι μία από τις περιοχές στις οποίες έχει αυξηθεί το επιδημιολογικό φορτίο, κάτι που επεσήμανε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης χθες, στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αρκετές εστίες μετάδοσης εκτός Αττικής, οι οποίες και αφορούν αρκετά περισσότερο από το 50% των λοιμώξεων που καταγράφονται. Ενδεικτικά το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί σε περιφέρειες του πιο βόρειου τμήματος της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη η Κοζάνη, τα Ιωάννινα, οι Σέρρες και η Καστοριά», ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ