Η κυβέρνηση προετοιμάζεται, αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας για την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη, για την άρση των περιοριστικών μέτρων, στο πλαίσιο των σημερινών ενημερώσεων για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

 

«Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Η άρση των μέτρων θα ξεκινήσει όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη τους», είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο, αλλά τα μέτρα ισχύουν ως τις 27 Απριλίου και το μόνο μέλημά μας θα πρέπει να είναι να τα τηρήσουμε», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς και προειδοποίησε: «Τα αισιόδοξα σημάδια πολύ εύκολα μπορούν να ανατραπούν».

 

«Μην έχει κανείς αμφιβολία για πρόστιμα το Πάσχα»

 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς για μία ακόμη φορά τόνισε, αναφερόμενος στο Πάσχα, ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων.

 

«Ισχύει ότι και τις υπόλοιπες ημέρες. Ο ιός δεν ξέρει από γιορτές και Πάσχα. Να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα επιβληθούν πρόστιμα για μετακινήσεις και υπαίθριες συγκεντρώσεις», είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

«Έχουμε δείξει ως κοινωνία μεγάλη υπευθυνότητα. Σίγουρα δεν έχουμε ανάγκη να μας το πει η αστυνομία. Αλλά θα συνεχίσει σε κάθε περίπτωση να παρεμβαίνει εκεί όπου παραβιάζονται οι νόμοι», συνέχισε και συμπλήρωσε: «Μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες αυτά που έχουμε καταφέρει με πάρα πολύ προσπάθεια εδώ και εβδομάδες».

 

«Οποιαδήποτε παρέκκλιση και εφησυχασμός μπορεί να μας φέρουν εβδομάδες πίσω. Κάθε προσπάθεια φιλικής συνάθροισης σε αυλές, πυλωτές και ταράτσες αποτελεί δυνητικά εστία νέας έξαρσης και διασποράς», προειδοποίησε.

 

Μαζικοί έλεγχοι σε οικισμούς Ρομά

 

Μαζικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό σε οικισμούς Ρομά στη Θεσσαλία είναι σε εξέλιξη, δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Συνολικά γίνονται 1.200 έλεγχοι σε οικισμούς στη Λάρισα, τη Μαγνησία, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

 

Ακόμη, γνωστοποιήθηκε ότι παρατείνεται ως τις 27 Απριλίου ο περιορισμός της κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλου και την παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

 

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε αναφορά και στους ελέγχους όσων επιστρέφουν αεροπορικώς στην Ελλάδα. Χθες έφτασαν στη χώρα μας 215 άτομα, που ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό. Σήμερα έφτασαν 282 άνθρωποι με πτήσεις από Κατάρ, Λάρνακα και Βρυξέλλες. Όλοι τους ελέγχθηκαν και οδηγήθηκαν σε ξενοδοχεία της Αττικής, όπου θα μείνουν μέχρι αύριο που θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.