Χαρδαλιάς: 239 ενεργά κρούσματα στις Σέρρες- Επιθετική έξαρση, εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση

Χαρδαλιάς: 239 ενεργά κρούσματα στις Σέρρες- Επιθετική έξαρση, εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση Facebook Twitter
MOTIONTEAM
0

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη στις Σέρρες, καθώς υπάρχει επιθετική έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στην περιοχή, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόσει τα μέτρα. «Η παρουσία μας εδώ δεν είναι για να επιβάλλουμε οποιοδήποτε lockdown, αλλά για να δούμε πώς θα δουλέψουν τα μέτρα, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα μέτρα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα στην περιοχή, η συντριπτική πλειονότητα στην πόλη των Σερρών, αλλά με μεγάλες μετακινήσεις και σε γειτονικούς δήμους, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Επίσης, υπάρχουν 442 επαφές «υψηλού κινδύνου», που είναι σε καραντίνα, συμπλήρωσε.

«Τις επόμενες μέρες θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένες δειγματοληψίες, καθώς και συνεχής ενημέρωση του κόσμου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. «Η Βόρεια Ελλάδα δέχεται μια μεγάλη επιδημιολογική επίθεση. Με πιστή τήρηση των μέτρων πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι δεν παρουσιάζεται συρροή σε αυτά, άρα δεν τίθεται κανένα θέμα να κλείσουν. Σημείωσε όμως ότι υπάρχουν μικρές συρροές που συνδέονται με την αθλητική δραστηριότητα, κάτι που θα συνεκτιμηθεί από κάθε δήμαρχο της περιοχής, για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

«Προφανώς η έξαρση σχετίζεται με τη διασκέδαση. Να καταλάβουν όλοι ότι τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, να εφαρμόζουν τα μέτρα παντού. Αυτή είναι η απάντηση στην επιθετική έξαρση του κορωνοϊού», υπογράμμισε, ενώ επεσήμανε ότι θα γίνουν πιο εντατικοί οι έλεγχοι στους χώρους εστίασης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, κάλεσε τον κόσμο να πάει στην κεντρική πλατεία των Σερρών, όπου γίνονται τεστ για τον κορωνοϊό. «Στόχος μας είναι βρεθούν οι θετικοί, για να σταματήσουμε τη διασπορά, όχι να μπει η περιοχή σε lockdown», υπογράμμισε, ενώ σημείωσε ότι καθημερινά σε όλη την Ελλάδα γίνονται περίπου 25.000 τεστ κορωνοϊού.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει κάποια συσχέτιση ανάμεσα στην κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας και πρόσθεσε ότι οι όμοροι δήμοι αναμένεται να δεχθούν μεγαλύτερη πίεση στο επόμενο χρονικό διάστημα. Και στην περίπτωση των Σερρών, είπε η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 28-29 έτη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ