Χαρδαλιάς: 119 τα κρούσματα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Σε ειδική προβλήτα εντός της ημέρας το πλοίο

Χαρδαλιάς: 119 τα κρούσματα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Σε ειδική προβλήτα εντός της ημέρας το πλοίο Facebook Twitter
0

Στα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν και στους 380 επιβαίνοντες στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που βρίσκεται αρόδο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως κατέδειξαν τα συνολικά αποτελέσματα που γνωστοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Παστέρ λίγο πριν την έναρξη της καθιερωμένης ενημέρωσης, εντοπίστηκαν 119 θετικά δείγματα, 259 αρνητικά και δύο ακατάλληλα, τα οποία θα επαναληφθούν τις επόμενες ώρες. 

Σήμερα το πρωί, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε το πλοίο για να πάρει δείγματα από τις επιφάνειες και από το σύστημα κεντρικού κλιματισμού. 

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς, αποφασίστηκε ο ελλιμενισμός του πλοίου, ο οποίος θα γίνει εντός της ημέρας, σε ειδική προβλήτα με αποκλεισμένη περίμετρο. Στην αποβάθρα θα τοποθετηθεί, εντός των επόμενων ωρών, τέντα προκειμένου οι υγειονομικοί που επισκέπτονται το πλοίο, να φορούν την ειδική ενδυμασία και για να πραγματοποιούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες προετοιμασίας.

Όσα μέλη του πληρώματος ήταν αρνητικά κατά την εξέτασή τους, θα επαναπατριστούν, αφού πρώτα μεταφερθούν, σταδιακά τις επόμενες 36 ώρες, σε ξενοδοχεία της Αθήνας. 

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο είναι πολύ καλά στην υγεία τους και χωρίς συμπτώματα ενώ, σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αύριο θα ενημερωθούν λεπτομερώς και οι οικογένειές τους. 

Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί στον Covid-19, θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ελλάδα / Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα μας και δεν αναγνωρίζεται ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, διευκρινίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) 
LIFO NEWSROOM
Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ανοίγει η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων από υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε Δημόσιες Σχολές Κατάρτισης (ΔΙΕΚ)
LIFO NEWSROOM
ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ελλάδα / Τροχαίο στο Αγρίνιο: «Δεν ήταν σε κατάσταση ούτε να τον δούμε» λέει ο πατέρας του 21χρονου - Ερευνάται η εμπλοκή και τρίτου ΙΧ

Οι γονείς του 21χρονου εργάζονται στο τοπικό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο νεαρός και ειδοποιήθηκαν ότι ο νεκρός άνδρας που απανθρακώθηκε, ήταν το παιδί τους
LIFO NEWSROOM