Χαρδαλιάς: 119 τα κρούσματα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Σε ειδική προβλήτα εντός της ημέρας το πλοίο

Χαρδαλιάς: 119 τα κρούσματα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Σε ειδική προβλήτα εντός της ημέρας το πλοίο Facebook Twitter
0

Στα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν και στους 380 επιβαίνοντες στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που βρίσκεται αρόδο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως κατέδειξαν τα συνολικά αποτελέσματα που γνωστοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Παστέρ λίγο πριν την έναρξη της καθιερωμένης ενημέρωσης, εντοπίστηκαν 119 θετικά δείγματα, 259 αρνητικά και δύο ακατάλληλα, τα οποία θα επαναληφθούν τις επόμενες ώρες. 

Σήμερα το πρωί, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε το πλοίο για να πάρει δείγματα από τις επιφάνειες και από το σύστημα κεντρικού κλιματισμού. 

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς, αποφασίστηκε ο ελλιμενισμός του πλοίου, ο οποίος θα γίνει εντός της ημέρας, σε ειδική προβλήτα με αποκλεισμένη περίμετρο. Στην αποβάθρα θα τοποθετηθεί, εντός των επόμενων ωρών, τέντα προκειμένου οι υγειονομικοί που επισκέπτονται το πλοίο, να φορούν την ειδική ενδυμασία και για να πραγματοποιούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες προετοιμασίας.

Όσα μέλη του πληρώματος ήταν αρνητικά κατά την εξέτασή τους, θα επαναπατριστούν, αφού πρώτα μεταφερθούν, σταδιακά τις επόμενες 36 ώρες, σε ξενοδοχεία της Αθήνας. 

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο είναι πολύ καλά στην υγεία τους και χωρίς συμπτώματα ενώ, σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αύριο θα ενημερωθούν λεπτομερώς και οι οικογένειές τους. 

Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί στον Covid-19, θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ