Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ένας 66χρονος στα Χανιά, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου ΑμεΑ.

 

Είχε προηγηθεί καταγγελία από έναν 18χρονο με νοητική στέρηση ότι τον βίασε όταν ήταν 14 ετών, αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

 

Ωστόσο, της σύλληψης του 66χρονου είχε προηγηθεί πριν από δύο ημέρες και η σύλληψη του πατέρα του 18χρονου, ο οποίος κατηγορείται για κακοποίηση κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του γιου του.

 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ευτυχίας Πενταράκη στην ΕΡΤ, η υπόθεση ήρθε στο «φως» πριν από ένα μήνα περίπου στο νομό Χανίων, όταν έγινε καταγγελία για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε ο 18χρονος.

 

Χανιά: Συνελήφθη 66χρονος για σεξουαλική κακοποίηση ΑμΕΑ - Στη δικαιοσύνη και ο πατέρας του 18χρονου

 

Σύμφωνα με την κοινωνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε μετά τις καταγγελίες, αλλά και τα όσα υποστήριξε ο 18χρονος, ο πατέρας του φέρεται να τον έδερνε και τον κλείδωνε έξω από το σπίτι. Μάλιστα, φέρεται να τον ανάγκαζε να κοιμάται σε ένα παλιό, βρώμικο αυτοκίνητο, στα χωράφια ακόμα και πάνω σε δέντρα.

 

Επιπρόσθετα, ο 18χρονος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 14 ετών από έναν 66 χρόνο, τον οποίο και κατονόμασε. Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο 66χρονος τον απειλούσε πως αν μιλήσει, θα τον εκδικηθεί με «χειρότερα».

 

Ο 18χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή τα ευρήματα του οποίου συνάδουν με όσα έχουν καταγγελθεί. Τόσο ο 66χρονος όσο και ο πατέρας του 18χρονου, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.