Χαλάρωση μέτρων: Τι ισχύει από σήμερα σε διασκέδαση, γήπεδα και τηλεργασία

Χαλάρωση μέτρων: Τι ισχύει από σήμερα σε διασκέδαση, γήπεδα και τηλεργασία Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Χαλαρώνουν από σήμερα οι περιορισμοί κατά της διασποράς του κορωνοϊού μετά την εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. 

Συγκεκριμένα, από σήμερα επιτρέπεται η παρουσία όρθιων στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Ωστόσο παραμένει το μέτρο της πρόσβασης σε αυτούς τους χώρους αποκλειστικά για όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. 

Επιπλέον, από σήμερα, η πληρότητα στα γήπεδα αυξάνεται από το 10% στο 50% ενώ επιτρέπονται και οι σχολικές εκδρομές.

Σε ό,τι αφορά στην τηλεργασία αποφασίστηκε η εφαρμογή του μέτρου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ενώ θα επιτρέπονται μόνο ελεγχόμενες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους.

Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας

«Στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ» ανακοίνωσε σχετικά ο υπουργό Υγείας, Θάνος Πλεύρης ενώ επισήμανε ότι η επιτροπή σε νέα συνεδρίασή της θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ