Χαλάνδρι: Ποινική δίωξη στον αστυνομικό που επιτέθηκε σε Άγιο Βασίλη και χαιρέτησε ναζιστικά

Χαλάνδρι: Ποινική δίωξη στον αστυνομικό που επιτέθηκε σε Άγιο Βασίλη και χαιρέτησε ναζιστικά Facebook Twitter
0

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε Άγιο Βασίλη και χαιρέτησε ναζιστικά σε εκδήλωση στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με το Mega, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη, αδικήματα όλα τελεσμένα κατά συρροή. Η δίκη του στο Αυτόφωρο αναβλήθηκε για το Σάββατο, ενώ του επιβλήθηκε ο όρος της μη προσέγγισης των παθόντων.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Χαλανδρίου προχώρησε στη σοβαρή καταγγελία για το περιστατικό με τον αστυνομικό στο χριστουγεννιάτικο χωριό της περιοχής. Όπως αναφέρει, αστυνομικός με πολιτικά και φορώντας κουκούλα, επιτέθηκε τόσο σωματικά όσο λεκτικά σε πολίτες κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, ενώ χαιρέτησε και ναζιστικά. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου κατέθεσε μήνυση στον αστυνομικό, ο οποίος συνελήφθη. Παράλληλα, έχει διαταχθεί και πειθαρχικός έλεγχος από την Αστυνομία, σύμφωνα με το Mega.

Η καταγγελία του δημάρχου Χαλανδρίου:

«Εξωφρενικό επεισόδιο από αστυνομικό με κουκούλα και πολιτικά που υπηρετεί στο ΑΤ Χαλανδρίου, παραμονιάτικα στο Χριστουγεννιάτικο χωριό μέσα στην πλατεία Χαλανδρίου. Βίαιη λεκτική επίθεση, απειλές ότι “θα μας κάψει”, ύβρεις και ξυλοδαρμός του εθελοντή πολιτικής προστασίας ντυμένου Αη Βασίλη Α.Γρυλλάκη, του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας Χάρη Μαυρουδή και πολιτών επειδή του έκαναν παρατήρηση για την παράνομη και επικίνδυνη διέλευση υπηρεσιακής (πιθανότατα) μοτοσυκλέτας ανάμεσα σε δεκάδες παιδιά και γονείς που διασκέδαζαν στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου.

Στο βίντεο φαίνεται ό εν λόγω αστυνομικός με κουκούλα να βρίζει και να χαιρετά ναζιστικά αφού έχει υβρίσει, επιτεθεί και ξυλοκοπήσει όσους του επισήμαναν ότι δεν μπορεί να οδηγεί με μηχανάκι ανάμεσα σε δεκάδες μικρά παιδιά μέσα στην πλατεία Χαλανδρίου. Έχω δώσει εντολή στο νομικό εκπρόσωπο του δήμου να καταθέσει μήνυση και μέχρι αυτή την στιγμή στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου γίνονται καταθέσεις μαρτύρων. Δεν φτάνει που τροχαία και αστυνομία είναι εντελώς ανύπαρκτες στον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης, παρά τις έγγραφες εκκλήσεις του δήμου, τώρα πέρασαν και στην ανοιχτή βία ενάντια σε όποιον τους κάνει παρατήρηση για την επικίνδυνη και παράνομη συμπεριφορά. Και όλα αυτά ανάμεσα σε δεκάδες μικρά παιδιά».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας το περιστατικό, ενώ ζητά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξηγήσεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει: «Το επεισόδιο που συνέβη στο Χαλάνδρι με την επίθεση αστυνομικού εκτός υπηρεσίας στον αντιδήμαρχο Χαλανδρίου, αλλά και σε εθελοντές πολίτες, είναι εξοργιστικό και ζητά άμεσες απαντήσεις. Ο αστυνομικός έθεσε σε κίνδυνο πολίτες και μικρά παιδιά κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς σε χώρο εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Χαλανδρίου. Δεν έμεινε όμως στην επίθεση, αλλά προέβη και σε ναζιστικούς χαρακτηρισμούς απειλώντας πως "θα κάψει" τους πολίτες. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό, να προστατεύσει τους πολίτες όπως έχει υποχρέωση και όχι να τους εκθέτει σε κάθε είδους κίνδυνο». 

Επίσης, η Νέα Αριστερά έχει ζητήσει τη διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου αστυνομικού.

 
 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ελλάδα / Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς να έχει συγγενική σχέση με τα θύματα, θέλοντας, όπως είχε δηλώσει, να στηρίξει το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου του
LIFO NEWSROOM
Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Ελλάδα / Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Η μητέρα κατήγγειλε ότι, παραλαμβάνοντας το παιδί της το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου, διαπίστωσε τραυματισμούς στο κεφάλι και στο χείλος του
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός μετά τη νέα έξαρση - «Lockdown» αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός μετά τη νέα έξαρση - «Lockdown» αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Δυστυχώς, εκεί που τα πηγαίναμε καλά από Μάρτιο μέχρι Μάιο, τώρα έχουμε μία εκτίναξη των κρουσμάτων και νέες εστίες, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό, λέει ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης
LIFO NEWSROOM
Καιρός σήμερα: Πέφτει στους 22 βαθμούς η θερμοκρασία - Καταιγίδες σε Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία και δυτική Πελοπόννησο

Ελλάδα / Καιρός σήμερα: Πέφτει στους 22 βαθμούς η θερμοκρασία - Καταιγίδες σε Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία και δυτική Πελοπόννησο

«Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, στο Ιόνιο, την Αιτωλοακαρνανία και τη δυτική Πελοπόννησο», αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ
LIFO NEWSROOM