Γυναίκα που αγνοούνταν για 10 χρόνια βρέθηκε και επέστρεψε στην οικογένειά της

 

Στην οικογένειά της επέστρεψε μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια μια γυναίκα που είχε βρεθεί να περιπλανιέται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης περί τα τέλη Μαρτίου.

 

Χάρη στην ενεργοποίηση του «SILVER ALERT Αγνώστων Στοιχείων», η Μαρία Χερσονιτάκη, που είχε βρεθεί περιπλανώμενη στις 26 Μαρτίου 2017, αναγνωρίσθηκε και επέστρεψε στην οικογένειά της, στην Κρήτη. 

 

Σύμφωνα με το lifelinehellas.gr, η 62χρονη βρέθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, όπου και νοσηλεύθηκε. Η Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, κατέβαλαν προσπάθειες να εντοπισθεί το οικογενειακό περιβάλλον της, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς η ηλικιωμένη δήλωνε μόνο το μικρό της όνομα και δεν ήταν σε θέση να δώσει άλλα στοιχεία. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Εθελοντικού Οργανισμού ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό και της ζητήθηκε η συνδρομή για το χειρισμό του. Άμεσα τέθηκε σε λειτουργία ο μηχανισμός του SILVER ALERT για ηλικιωμένους αγνώστων στοιχείων.

 

Η ηλικιωμένη παρέμεινε στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, ενώ ταυτόχρονα οι εθελοντές του SILVER ALERT, ερευνούσαν με βάση τα στοιχεία που είχαν και τις μαρτυρίες πολιτών που έφταναν στη Γραμμή SOS 1065, για το οικογενειακό της περιβάλλον. Όπως προέκυψε, η ηλικιωμένη αναζητούνταν από την οικογένειά της από το 2007, οπότε και είχε χαθεί. 

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ούτε το πού βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια, ούτε το πώς εξαφανίστηκε. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr