Γυναίκα «εγκέφαλος» κυκλώματος σωματεμπορίας

Γυναίκα «εγκέφαλος» κυκλώματος σωματεμπορίας Facebook Twitter
0

Στη σύλληψη έξι ατόμων, που εμπλέκονται σε κύκλωμα σωματεμπορίας το οποίο δρούσε στη Θεσσαλονίκη και εξωθούσε αλλοδαπές γυναίκες στην πορνεία, προχώρησε η ελληνική αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία. Δράστες φέρονται να είναι τέσσερις Έλληνες, μεταξύ των οποίων και μία 50χρονη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα, και δύο Ρουμάνοι, ανάμεσά τους επίσης μία γυναίκα, 23 ετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, που διενήργησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς στην καταγγελία γινόταν λόγος για εμπλοκή αστυνομικών, κάτι που δεν επαληθεύτηκε από την έρευνα, το κύκλωμα έφερνε στη χώρα μας νεαρές αλλοδαπές γυναίκες, τις κρατούσε σε κατοικίες, ασκώντας ακόμη και σωματική ή ψυχολογική βία σε βάρος τους και στη συνέχεια της εξωθούσε στην πορνεία, σε οίκους ανοχής της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της έρευνας έγιναν συνολικά 25 προσαγωγές. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, μαστροπείας, σωματεμπορίας και παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Ελλάδα / Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Η έρευνα για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα αποκτά νέα διάσταση μετά τις σημερινές καταθέσεις. Αντιφάσεις, συγγενικές σχέσεις, οικονομικά κίνητρα και η σκιά μιας κληρονομιάς συνθέτουν ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια των τελευταίων ετών στη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM