Γυναίκα δικαστής καταγγέλλει πρώην εφέτη για βιασμό- Σε εξέλιξη έρευνα του Αρείου Πάγου

Γυναίκα δικαστής καταγγέλλει πρώην εφέτη για βιασμό Facebook Twitter
Eurokinissi/Φωτογραφία Αρχείου
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά την καταγγελία από εν ενεργεία δικαστή, που καταγγέλλει πρώην πρόεδρο Εφετών για βιασμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η καταγγελία της Πρωτοδίκη εναντίον πρώην προέδρου Εφετών αφορά σε ασελγείς πράξεις εναντίον της, στον βιασμό της, σε χρόνο που καθιστά το αδίκημα μη παραγεγραμμένο, αλλά και σε μακροχρόνιες και επανειλημμένες σεξουαλικές παρενοχλήσεις και πιέσεις σε βάρος της.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της RealNews, η δικαστής περιγράφει στην καταγγελία της όλα όσα συνέβησαν με τον πρώην πρόεδρο Εφετών, ένα βράδυ που είχαν βγει για φαγητό.

«Τον παρακάλεσα να φύγουμε και βγαίνοντας μου ζήτησε να τον συνοδεύσω σε ένα ξενοδοχείο δίπλα...Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο, προσπάθησα να φύγω, αλλά με ψυχραιμία επέμεινε ότι θέλει μόνο για λίγα λεπτά παρέα και θέλει μόνο να κουβεντιάσει για τα οικογενειακά του προβλήματα.

»Μπήκα με δισταγμό στο δωμάτιο του και χωρίς να αφήσει δευτερόλεπτο, μου επιτέθηκε σεξουαλικά.» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι άρχισε να τον απωθεί και να κλαίει λέγοντάς του ότι δεν θέλει (να συνεχίσει).

«Δεν θυμάμαι καν πόσο κράτησε. Αλλά όταν ολοκλήρωσε και έφυγε από πάνω μου, συνειδητοποίησα ότι είχα βιαστεί» αναφέρει στην καταγγελία της που παραθέτει το Πρώτο Θέμα.

Στη συνέχεια της καταγγελίας της η Πρωτοδίκης, περιγράφει αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν, εκείνο το βράδυ ενώ αναφέρει και ότι ο ίδιος της είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε σεξουαλική επαφή το λιγότερο και με άλλη μια τότε σπουδάστρια (της Εθνικής Σχολής Δικαστών Θεσσαλονίκης) απόφοιτος της οποίας είναι και η ίδια.

Η καταγγέλλουσα κάνει λόγο, μεταξύ άλλων και για παράνομες δοσοληψίες του φερόμενου ως δράστη με δικηγορικό γραφείο.

Σε άλλο σημείο η Πρωτοδίκης κάνει λόγο για ένα ακόμα περιστατικό με τον φερόμενο ως θύτη να προχωρά σε ασελγείς πράξεις ενώ το κείμενο της καταγγελίας  περιλαμβάνει και πληροφορίες για διαφθορά εναντίον του πρώην προέδρου Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και πρώην πρόεδρος Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων παραιτήθηκε μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για τον βιασμό της Πρωτοδίκη. 

Σε βάρος του, όμως, φέρεται ότι υπάρχουν και καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση άλλων γυναικών του δικαστικού σώματος, τις οποίες και ερευνά η Εισαγγελία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ