Γυμναστής λυκείου ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών- Ποινή φυλάκισης με αναστολή

Αυλή σχολείου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Ένας γυμναστής λυκείου της Θεσσαλονίκης κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. 

Ο 58χρονος εκπαιδευτικός καταδικάστηκε από το Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση 17 μηνών με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. 

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε τέσσερις περιπτώσεις μαθητριών του γυμναστή στις οποίες- σύμφωνα με τη δικογραφία- «απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα», από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021. 

Από το δικαστήριο δεν έγινε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να εξεταστούν οι μαθήτριες, αλλά κατέθεσαν ως μάρτυρες οι γονείς τους και αναφέρθηκαν σε όσα τους αποκάλυψαν τα παιδιά τους. 

«Η κόρη μου αισθάνθηκε προσβεβλημένη και δεν ένιωθε άνετα», τόνισε η μητέρα μίας μαθήτριας, αναφερόμενη στις καταγγελίες του παιδιού της ότι δέχθηκε θωπείες από τον κατηγορούμενο, ενώ σε άλλη περίπτωση ο ίδιος είχε αφήσει υπονοούμενα σεξουαλικού περιεχομένου.

Στην απολογία του ο 58χρονος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και έκανε λόγο για παρεξήγηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Για παρόμοιες πράξεις κατηγορείται και ένας καθηγητής Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη. Η δίκη αυτής της υπόθεσης ξεκίνησε τις προηγούμενες εβδομάδες και διεκόπη για τον Δεκέμβριο. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Ελλάδα / ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Εξετάστηκε εάν το επώνυμο «Ντε Γκρες», που δεν αντιστοιχεί στο συνήθη τύπο επιθέτου στη χώρα μας, θα μπορούσε να δημιουργήσει την εντύπωση στους πολίτες (αντικειμενική αντίληψη) ότι το πρόσωπο που το κατέχει, έχει προνόμια καταγωγής ή και κοινωνικής θέσεως
LIFO NEWSROOM
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ελλάδα / Προσωπικός Αριθμός: 21.000 πολίτες εξέδωσαν σε μία ώρα - Τι ισχύει για όσους δεν βγάλουν μόνοι τους

Ο προσωπικός αριθμός σταδιακά θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και άλλων αριθμών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο
LIFO NEWSROOM