Γώγος: Οι «προειδοποιητικές βολές» του κορωνοϊού- Μας φοβίζουν κρούσματα σε δομές, όπως οι φυλακές

Γώγος: Οι «προειδοποιητικές βολές» του κορωνοϊού- Μας φοβίζουν κρούσματα σε δομές, όπως οι φυλακές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα κρούσματα κορωνοϊού στις κλειστές δομές πάντα μας φοβίζουν, δήλωσε ο καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Γώγος, αναφορικά με τη μόλυνση κρατουμένου στον Κορυδαλλό

«Όλα τα περιστατικά που έρχονται το ένα πάνω στο άλλο αυξάνουν την ανησυχία μας, προφανώς. Είχαμε την ιστορία με την Ξάνθη, το πρόβλημα με τη Θεσπρωτία, αυτό τώρα (για τις φυλακές Κορυδαλλού) που αν επιβεβαιωθεί είναι ακόμη πιο σημαντικό. Οι φυλακές είναι μια κλειστή κοινότητα, οι δομές πάντα μας φοβίζουν», ανέφερε ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παγκοσμίως το πρόβλημα είναι μεγάλο, υπογράμμισε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι σε μία εβδομάδα καταγράφηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο κρούσματα. Παράλληλα σημείωσε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα χώρες που είχαν ελέγξει την επιδημία, όπως η Γερμανία.

«Ο ιός παραμένει σε μεγάλη επικινδυνότητα παγκοσμίως», τόνισε ο κ. Γώγος και επεσήμανε ότι δεν πρέπει να κοιτάζουμε μόνο τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας, που παραμένουν καλά, και να καθησυχαζόμαστε «γιατί είμαστε κομμάτι ενός παγκόσμιου παζλ».

Ο καθηγητής υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχίσει η τήρηση των μέτρων που βοήθησαν έως τώρα, όπως οι αποστάσεις, διαφορετικά «θα βρεθούμε προ απροόπτων, όπως πολλές προηγμένες δυτικές χώρες, σαν τη Γερμανία».

«Οι προειδοποιητικές βολές για τη χώρα μας υπάρχουν», είπε ο κ. Γώγος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Μας προειδοποιούν ότι υπάρχει ο ιός και σε δομές και σε πόλεις, αλλά υπάρχει και στην κοινότητα, όπως π.χ. στη Θεσπρωτία», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα με τον τουρισμό».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ